Šéf je nespoľahlivý cholerik? A prečo si to máte odniesť vy?

Ako sa zachovať vo vyhrotených situáciách s vašim nadriadeným?

20.10.2014 15:00
šéf, kancelária, konflikt Foto:
Opäť ste si to odniesli vy?
debata

Šéf si na vás vylieva svoju zlosť

Ocitli ste sa v nesprávnom čase na nesprávnom mieste. Napriek tomu, že si nie ste vedomá ani najmenšej chybičky, urobí okolo vás dusno a celú svoju zlosť hodí na vás. Nie je to fér, to je isté. Ale skôr, než vybuchnete, zhlboka sa nadýchnite. A nie raz!

Cholerický šéf, ktorý nevie uniesť svoje nálady a chrlí zlosť všade naokolo nie je nič príjemné. Ako jeho návaly zlosti zvládnuť? Ako sa zachovať v kritickej situácii?

Čo s tým? V žiadnom prípade nemôžete zvoliť rovnaký tón ani prejav ako šéf. To by ste iba riskovali, že vybuchne ešte viac. Opustite miestnosť vo chvíli, keď sa vám zdá, že jeho hnev sa neprimerane a hlavne bezdôvodne stupňuje. „Prepáčte, ale toto je na mňa veľa“ ako vysvetlenie vášho odchodu stačí. Keď búrka prehrmí, ohláste sa u šéfa a pokojným ale dôrazným hlasom mu vysvetlite, že takéto situácie nie sú v poriadku.

Šéf nerešpektuje vaše dohody

Len včera ste o niečom dôležitom so šéfom diskutovali a padla istá dohoda. A dnes sa tvári, že si na nič také nespomína. Alebo zmení názor spred včera o 180 stupňov. A vy zostanete stáť akoby vás obliali studenou vodou. A musíte robiť všetko odznova.

Čo s tým? Poučte sa! Ak sa na niečom dohovoríte a je to skutočne dôležité, spíšte to! Ak to budete mať čierne na bielom, nebude šéf meniť rozhodnutia každý deň. A vaša práca sa značne uľahčí. Ak to nejde, snažte sa, aby ste pri vašich rozhovoroch mali aspoň nejakého ďalšieho kolegu, prípadne nadriadeného.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #konflikt #šéf #nadriadený

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...