Nebežme za šéfom s každou hlúposťou

Aj keď máme zadefinované úlohy a niekoho nad sebou, musíme sa v mnohých situáciách rozhodovať sami a byť si svojim stanoviskom istí.

19.07.2014 14:00
shutterstock šéf - práca - diskusia - pohovor Foto:
Nespoliehajte sa vždy iba na to, že šéf rozhodne tak alebo onak
debata

Rozhodnosť sa nežiada len od lídrov

Možno ste od prírody skôr ten typ, ktorý na ceste životom potrebuje kompas v ruke a návod na riešenie každej alternatívy. V zamestnaní s tým veľmi nepochodíte – nie je čas vodiť ľudí za ručičku, ani záujem rozmýšľať za nich, tobôž niesť zodpovednosť za činy niekoho iného.

Ako malé decko…

Dnes je bežné, že vás firma hodí do vody a musíte plávať. Chcete v nej prežiť, alebo sa topiť? Neklesajte ku dnu, ale nebojte sa siahnuť na dno svojich množností. Nerobte z každej úlohy prekážku a tie ozajstné zdolávajte, učte sa pri nich nové veci, verte si a prejavte svoj postoj aj za cenu, že sa neukáže najlepší.

Koľko ľudí, toľko riešení

Nespoliehajte sa vždy iba na to, že šéf rozhodne tak alebo onak a vy sa už len podriadíte, lebo je to pre vás jednoduchšie, než zapojiť vlastný mozog a odhodlanie. Rovnako sa s každou hlúposťou neobracajte na kolegov, aby vám poradili, či to máte urobiť „zelené alebo zelenšie“. Takýmto štýlom budete za veľkú nulu!

Nie podľa druhých, ale podľa seba!

Každý má svoj rozum, danosti a schopnosť na sebe pracovať, využite všetky vlastné kapacity, alebo aspoň maximum. Inak vás budú vnímať za brzdu v pracovnom procese, aj keď môžete byť v konečnom dôsledku šikovným a lojálnym článkom. Buďte samostatnejší, promptnejší a priebojnejší, chce to len tréning a zvyk. Keď sa do toho zakusnete, určite pôjde všetko ľahšie!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #problém #šéf #riešenie #pracovisko #otravovanie

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...