Ste trocha sebecká? Nemusíte sa za to hanbiť

Nemusíte sa hanbiť za to, že ste urobili niečo pre seba. I keď to ostatným nemusí práve vyhovovať.

19.06.2014 11:00
žena číta knihu, úspešná žena Foto:
Ste šikovná. Ale prečo by ste sa mali za to hanbiť?
debata

Máte rada samú seba

Ste v štádiu, kedy ste so svojím životom spokojná? Skvelé! Rozhodne sa nemáte za čo hanbiť. Nie ste egocentrická ani namyslená. Pracovali ste sa na sebe a teraz zbierate ovocie. A keď sa pri pohľade do zrkadla pousmejete, máte body k dobru. Pre seba.

„Zlých“ ľudí ste nechali za sebou

Nemusíte mať výčitky svedomia ak ľudí, s ktorými ste sa necítili dobre, vo svojom živote jednoducho nechcete. A že ste na nich boli tvrdá? Aj to sa občas musí, keď niekto nechce pochopiť slušné „nie“. Ak sa vám uľavilo, je to znamenie, že naozaj neboli pre váš život tí praví.

Myslíte na svoje dobro

A kto iný by mal na to myslieť, ak nie vy sama? Túžite po niečom? Tak sa do toho pustite! Nevšímajte si neprajníkov, ktorí vám hádžu polená pod nohy. Každý človek potrebuje pocit spokojnosti, aby sa mohol posúvať ďalej.

Nasledujete svoje pracovné ciele

Ste ambiciózna! Na o čo? Ak vám to niekto vyčíta, „uzemnite“ ho. Každý sme iný a máme v živote iné priority. Ak je tou vašou práca a robíte pre to maximum, vaše okolie to má akceptovať.

Za svoje názory sa nehanbíte

Len málo ľudí dokáže nahlas povedať aj „nepopulárny“ názor. Možno si vypočujete ostrú kritiku, ale aj tá vás v konečnom dôsledku môže priviesť k novým výzvam. Za svoje názory sa hanbiť nemusíte, máte na ne právo a je skvelé, že nemlčíte.

Viete povedať „nie“

Už vás neprenasleduje pocit, že musíte každému vyhovieť. Váš čas je vzácny a chcete ho mať trocha aj pre seba. A keď na niečo nemáte chuť, slušne poviete „nie“. Nie ste arogantná ani povýšenecká, iba o sebe a svojom čase rozhodujete sama.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #úcta #hanba #sebavedomie

+ Nezaoberajte sa neustále rozprávaním o cvičení, začnite konať.
Buďte viac produktívny a robte niečo preto aby...

+ Nato aby ste mohli pomáhať ľuďom okolo seba musíte byť silný.
Sami zo seba budete mať lepší pocit keď všetko...