Tešíte sa do práce? Tak ju nemeňte!

Ak ste si už niečo prežili a absentovala radosť z práce, dokážete oceniť, ak to konečne vyjde.

19.06.2014 17:00
práca, zamestnanie, spokojnosť, uznanie Foto:
Dobré vzťahy na pracovisku sú viac než akékoľvek benefity.
debata

Rozumiete tomu čo robíte a ako bonus máte okolo seba ľudí, s ktorými sa vám výborne spolupracuje? Nie je to bežné, vážte si to, dobrá atmosféra na pracovisku je vzácnosť!

Klape to? Držte si to!

Nechýba vzájomná dôvera, kontaktujete sa i mimo práce, máte pri tom príjemný pocit? Je to viac ako „kamarátstvo“ so šéfom, viac než akékoľvek benefity (ktorými si zamestnávateľ neraz vedome kupuje podriadených a odpoveďou je nezdravá lojalita a falošná vďačnosť), viac ako pekný plat.

Kariéra kontra vzťahy

Je pekné mať prácu s perspektívou rastu, ale ak sú podmienky k postupu v kariérnom rebríčku neľudské, oberá to o energiu, motiváciu, fyzické i psychické sily. Rovnako je to so skvelými možnosťami a príležitosťami, ktoré sú veľkým lákadlom a ponúkajú sa vám, no cesta k ich efektívnemu využitiu je plná špinavostí. Ak na takéto prostredie nemáte žalúdok a kolegovia – dravci okolo vás majú, pričom ich sebecky vôbec nezaujímate ako človek, nie je to správne miesto pre vás. Tu je dobré porozmýšľať nad prioritami, ktoré by ste mali zohľadniť pri hľadaní uplatnenia a spokojnosti v inom zamestnaní.

Nájdite prácu svojich snov

Ak ste si ujasnili, čo potrebujete k tomu, aby ste sa v práci cítili dobre, hľadajte presne podľa týchto kritérií. Skúste aj rôzne formy spolupráce, možno i s viacerými zamestnávateľmi, hlavne to nevzdávajte a pracujte na tom, aby ste sa konečne zobúdzali s pocitmi šťastia a tešili sa do práce. Tešili sa medzi ľudí, s ktorými si rozumiete, ktorí vedia pracovať i pomáhať si navzájom, ktorí vás podržia a nepodrážajú, ktorých úprimne zaujímate a to isté im dávate vy. Z takej práce už nikam neutečte, nevymýšľajte, aj keď sa objaví nejaký ten problémik!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #zamestnanie #ocenenie #spokojnosť

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...