Poučením z malých chýb k úspechu

Mali by sme sa učiť už na malých prešľapoch, lepšie potom zvládneme tie väčšie, alebo sa im úplne vyhneme.

07.06.2014 14:20
dobré miesto - spokojnosť v práci Foto:
Berte si príklad z chýb, aby ste sa posúvali.
debata

Sústreďme sa, pôjde to ľahšie

V práci by sme sa mali koncentrovať na kvalitný výkon, pozorne vnímať všetky informácie a indície, ktoré nám môžu pomôcť k čo najlepšiemu výsledku, bez chýb. Ak pauza a zábava, tak v takých medziach, aby nás príliš nerozptýlila a neodklonila od sústredenia na povinnosti.

Vždy sa niečo pritrafí, chce to rozvahu

Každému sa občas stane, že niečo nevyjde ako má, zlyhá napríklad v komunikácii, v technickej spôsobilosti, v kreativite, v pracovnom tempe či v niečom inom. Dôležité je zachovať si triezvy pohľad na vec a už na malých chybách sa poučiť. Nepodceňovať menšie nezdary, práve pri nich môžeme získať veľa cenných skúseností a nezloží nás väčšia blamáž.

Nebojme sa chýb, patria k životu

Chcieť byť dokonalý a všemožne sa stavať do pozície bezchybného vedie k stresu a nepríjemným psychickým stavom, rozhodne nie k pocitom šťastia. Taký človek sa neustále kontroluje, vyvíja veľké úsilie, aby ostatných presvedčil o svojej dokonalosti, ale práve tu stráca ľudskú tvár, pred sebou i okolím. Omylov a nedostatkov sa nebojme, sú prirodzené a sprevádzajú životom každého z nás. Nenechajme ich však ovládať naše kroky, pracujme s nimi, snažme sa im porozumieť, učiť sa z nich.

debata chyba
Viac na túto tému: #kariéra #úspech #chyby #poučiť sa

+ Pravidelná hydratácia je základom šťastia a zdravia.
Ak niečo robíte, nezabudnite si svoju prácu aj uložiť....

+ Začnite sa zaoberať konečne aj sami sebou, nie len ľuďmi okolo vás.
Ak sa vám momentálne v niečom darí,...