Využívate mladších kolegov? Rýchlejšie zostarnete!

Roky pribúdajú a niektorí zlenivieme, nechce sa nám príliš namáhať fyzicky ani psychicky, nejdeme sa pretrhnúť pre zamestnávateľa.

24.05.2014 17:00
pracovný kolektív, kariéra Foto:
Dlhodobých kolegov len tak ľahko neoblafnete.
debata

Niekomu sa dokonca veľmi páči preháňať mladších kolegov a tváriť sa dôležito z titulu veku. To však nie je žiadna výhra, skôr to speje k vlastnej záhube.

Trúfate si na nováčikov? Len pozor…

Vo firme ste už dávno za vodou, zvyknutí na isté stereotypy a iba vymýšľate, ako ešte ušetriť sily a mať sa čo najlepšie? Dlhodobých kolegov len tak ľahko neoblafnete, ale na nováčikov si trúfnete, pokojne skúšate využiť ich počiatočnú ochotu, naivitu, dezorientáciu? Škodíte tým v každom prípade najmä sebe, pretože si takto do budúcna nevypestujete korektné vzťahy a skutočný rešpekt.

Zbytočne priťahujete problémy

Ak sa snažíte zbaviť nejakej práce a hodiť ju na mladších a ak v podstate všetko robíte tak, aby ste mali za málo námahy najväčší kus z koláča – nedopadnete dobre. Nezískate si dôveru a iba pritiahnete nepríjemné situácie a aj také povahy, ktoré budú chcieť s vaším správaním priamu konfrontáciu a môžete skončiť v poriadnej hanbe.

Prestaňte vegetovať, skúste rásť

Občas je fajn si poleňošiť, ale nemali by sme prešvihnúť mieru a byť až posadnutí myšlienkou na to, ako sa všemožne vyhnúť práci a povinnostiam. Prečo? Lebo zakrpatieme, telo ochabne a zoslabne, mozog sa spomalí, naše myslenie i konanie stratí iskru. Nedopusťme to, hľadajme motiváciu a spôsoby, ako sa udržať v dobrej kondícii, pričom práca je takisto vhodným riešením. Nevyhýbajme sa jej, buďme radi, ak ju máme a ak dostávame i vo vyššom veku zaujímavé príležitosti!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #zamestananie #pracovné vzťahy

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...