Nová práca? Trochu viac si verte!

Túto prácu ste chceli "za každú cenu". Preto ste toho na pohovore porozprávali viac, ako viete?

04.04.2014 17:00
debata
Afirmácie vás posmelia, venujte im pozornosť. Foto: SHUTTERSTOCK
prepracovaná žena, nešťastná žena, práca Afirmácie vás posmelia, venujte im pozornosť.

Viac ľudí tak uvažuje. Preháňať, čo sa dá. Prifarbiť si v životopise angličtinu, uviesť, že ju vie na perfektnej úrovni… Realita už býva iná. Možno si dokonca vymyslieť, že máte vodičský preukaz, s tým, že keď vás prijmú a budú ho vyžadovať, spanikárite a spravíte si rýchlokurz. Sú ľudia, ktorí sú schopní urobiť zo seba na pohovore úplne iného človeka. Ak k nim patríte, pripravte sa na to, čo bude nasledovať…

V prípade, že ste čo-to prehnali, nedajte na sebe poznať, že si neveríte. A určite neporovnávajte. Prvý deň venujte pozorovaniu okolia. Celkom určite nie ste obklopená expertami na všetko. A hlavne nepanikárte. Nikto od vás nebude chcieť, aby ste pracovali v prvý deň tak, akoby ste tam už boli mesiac. Začiatok v práci je vždy ťažký, no pokúste sa nastaviť na to a pracovať tak, aby ste si nič nevyčítali.

Uvedomte si, že aj váš nový šéf a noví zamestnanci vám nechajú pár dní na to, aby ste sa zabehli. Najhoršie zo všetkého však bude, ak o sebe začnete pochybovať. Posmeľujte sa tým, že sa predsa do toho dostanete. Od veci nebudú ani pozitívne afirmácie. Opakujte si ich krátko po prebudení. S nimi bude deň oveľa jednoduchší. Môžu byť napríklad takéto: Verím si. Pracujem s nadšením. Darí sa mi. Buďte tvorivá a doplňte si pozitívne afirmácie podľa toho, v čom vám to konkrétne škrípe.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nová práca #afirmácia

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...