Otáznik v budúcnosti? Chce to plán!

Skončila istá etapa vo vašom živote a vám sa ešte žiadne nové dvere neotvorili?

25.03.2014 12:00
šťastná žena Foto:
Ilustračné foto.
debata

Nezúfajte. Nikdy nebolo tak zle, aby nemohlo byť aj horšie. To, že máte mnoho možností, vnímajte pozitívne. Môžete k tomu zaujať akýkoľvek postoj. V prípade, že ste single žena, tých možností bude ešte oveľa viac. Jediné, čo budete potrebovať, je zbaviť sa chaosu. A nastoliť poriadok.

V motivačných knihách sa píše veľa o zákone príťažlivosti. Dostávame vraj to, čomu venujeme pozornosť. Aj keď si niečo neprajeme – myslíme na to a tým to priťahujeme. Dávajte si pozor na to, čo zamestnáva v týchto dňoch vašu hlavu. Keď ste nešťastná a zúfate, hneď, ako si to uvedomíte, meňte to. Dá sa to aj postupne.

Napríklad zamyslite sa nad myšlienkou, ktorá vám lieta v hlave teraz často: Ja si už nikdy nenájdem prácu. Pretransformujte ju na inú: Možno, že ma čaká niečo oveľa lepšie. A od tejto vety je už len krôčik k tej, ktorej by ste chceli uveriť. „Teším sa na novú príležitosť.“ Bojíme sa zmeny, je to prirodzené, ale väčšinou zmena prinesie niečo dobré.

Dôležité bude pre vás urobiť si plán. Aby ste si niečo chceli priať, musíte vedieť, po čom túžite. „Ja som bola nepripravená. Chcela som toho mnoho. Vynárali sa mi rôzne priania z minulosti, ktoré som si nestihla splniť. Chýbala mi skúsenosť zo zahraničia, pretože hneď po maturite som sa zamestnala. Jazyk som sa chcela učiť, chcela som mať svoju cukráreň. Nevedela som, ktorým smerom sa mám vybrať. Jedna túžba prekladala druhú.“

Potom sa však v knižke dočítala, že predstava musí byť jasná. „Tak pekne po poriadku. Vzala som si zošit, pero a už som uvažovala nad prioritami. Inak sa to nedalo. Povedala som si, že toto je pre mňa obrovská príležitosť. Ja sa teraz vyberiem do sveta, zarobím peniažky a naučím sa jazyk.“ Bolo to pre ňu dôležité, pretože všetky ostatné plány a túžby si zrazu „čupli“ dozadu – ešte na ne neprišiel rad.

„Keď som myslela na cestu do zahraničia, začala som priťahovať ľudí, ktorí ma akýmsi štýlom navigovali. Postupne som sa rozhodla, kam chcem ísť a čo tam budem robiť. Myslím, že to bolo veľmi dôležité,“ skonštatovala.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #budúcnosť #nejasný plán

+ Nájdenie hobby, ktoré milujete, zlepší vaše psychické zdravie.
Nerobte všetko naraz, rozdeľte si všetko tak aby...

+ Predchádzajte ťažkostiam, nenechajte aby ste neskôr museli plakať.
Ak niečo chcete dosiahnuť, musíte sa začať aj...