Nová kolegyňa v práci? Pozor na jazyk

V práci platí to, čo vo vzťahu. Prvé minúty a dni rozhodujú o ďalších. Preto ich nepokazte.

14.02.2014 13:00
kolegyňa, práca, kancelária Foto:
Nielen spočiatku buďte obozretná.
debata

Nech máte akúkoľvek chuť, držte sa radšej v úzadí. Oťukávajte sa pomaly. Určite by ste to celé pokazili v prípade, keby ste s ňou išli v prvý deň na obed a dali ju do obrazu. Povedali by ste jej všetko, nič by ste jej nezatajili. Koľko zarába kolegyňa, s ktorou je v tíme, koľko tá, čo sedí vedľa nej, s kým spáva šéf, aké má maniere. Budete okamžite považovaná za najväčšiu klebetnicu a váš vzťah podľa toho začne vyzerať. Možno, že sa vám nová kolegyňa začne vyhýbať, alebo sa môže stať ešte horšia vec.

Vy ju totiž ešte nepoznáte. Neviete, s kým pôjde na obed zajtra. Či sa jej tu neznepáči a nedá o tri dni výpoveď. Ten, kto z toho vyjde najhoršie, budete opäť len vy. Okrem toho, ohováranie je negatívna energia. Takže pekne po poriadku. Na obed choďte radšej sama, kým ju trochu nespoznáte. Sledujte, čo vám hovorí, aká je. A ak naopak začne klebetiť ona, radšej sa od nej vzdiaľte.

Na svojom prvom obede s ňou si dávajte pozor na jazyk. Aj keď vás akokoľvek páli, nevravte jej nič o svojej najmenej obľúbenej kolegyni-intrigánke. Ak z vás bude ťahať klebety, uzavrite to diplomatickou vetou: Sama si urob o každom svoj obrázok, ja ťa nechcem ovplyvňovať. Ideálnymi témami rozhovoru na prvom obede bude počasie, vzdelanie a čo-to o záľubách. Spýtajte sa jej napríklad, či športuje, alebo načnite tému o tom, čo baví najviac vás.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nová kolegyňa #klebety

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...