Stav single vnímajte v práci ako výhodu

Ste single, no a? Pokúste sa k tomu nezaujať postoj.

21.01.2014 12:00
kariéra, postup Foto:
Ilustračné foto.
debata

Ak vravíte, že ste single, lebo nikoho nechcete, klamete seba aj okolie. Málokomu je lepšie samému, každý potrebuje spriaznenú dušičku. Povedzte teda pravdu aspoň sebe. A opakujte si ju každý deň pred spaním: Chcem láskyplný vzťah. Alebo vravte, že ho už máte a v duchu feng šuej si zariaďte byt. Tak, aby tam bol priestor aj pre vašu polovičku, ktorú by ste v živote už uvítali.

V práci však stav single vnímajte ako výhodu. Všade sa predsa píše, aby ste odpútali pozornosť od toho, po čom tak veľmi túžite. No tak sa zahĺbte do práce! Nie však doslovne. Neznamená to, že sa odteraz budete zašívať v práci, aby ste utiekli pred samotou, ktorá na vás čaká doma medzi štyrmi stenami. To nie. Stav single vnímajte len ako dočasný stav, ktorý sa onedlho zmení. Preto si ho vychutnajte.

Zdokonaľujte sa. Na to čas neskôr mať nebudete. Alebo aspoň toľko času… Učte sa po anglicky, chodievajte na semináre, využívajte všetky pracovné cesty, zabávajte sa s kolegami. K téme single sa však nevyjadrujte. Urobíte zo seba tajomnú a nebudete si ubližovať. Pretože ani jedna cesta nie je dobrá. Ak poviete, že by ste niekoho chceli, ale nemáte, okolie bude škodoradostné. Ak poviete, že nikoho nechcete, budete na smiech. Nehovorte o tom a učte sa. Od každého, koho stretnete. Lebo teraz na to máte čas…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #single žena

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...