Prvé dni v novej firme - ako nič nepokaziť

Hovorí sa, že zmena práce je veľmi stresujúca, preto sa na ňu poriadne pripravte a v tom duchu k tejto životnej zmene pristupujte.

17.01.2014 10:00
práca - nasadenie - veľa práce Foto:
Robte najlepšie, ako viete.
debata

Jednoduchšie to budete mať v prípade, že v novej práci niekoho poznáte. Dá sa však aj povedať, že to môže byť skôr nevýhoda. Aj kamarátky sa môžu úplne zmeniť, keď majú spolupracovať. Zrazu im prekáža na tej druhej to, čo vlastne ani doteraz nepotrebovali poznať. Napríklad charakterové črty, ktoré sa ukážu až v práci. Tie pri kávičkovaní neodhalili.

Preto buďte spočiatku veľmi obozretná. Priateľov ešte nemáte, no iste sa všetko časom zmení. Po prvom náročnom dni, kedy sa toho naučíte veľa nového, si môžete aj pospať, alebo ísť do postele trochu zavčasu. Stále sa povzbudzujte vetou: Všetko sa zlepší. Všetko bude stále lepšie a vy vynikajúco zapadnete do kolektívu.

Tému plat neotvárajte, ani sa v prvé dni nechystajte za šéfom. Majte na pamäti len jediné: čo najlepšie si vykonávať svoju prácu. Skĺbiť stres zo všetkého nového plus ukázať sa v prvé dni v práci ako zodpovedná osoba, nebude najjednoduchšie, ale vy to určite zvládnete. Spočiatku si radšej prvé dva týždne nedávajte žiadne stretnutia, na ktoré by ste museli utekať, alebo by vás vyčerpali. To isté platí o lekárskych vyšetreniach. Jednoducho, choďte do novej práce naplno.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nová práca

+ Pravidelné cvičenie a zdravá strava posilnia vaše telo.
Nevzdávajte sa len preto, že toho máte pred sebou viac...

+ Vyvážená strava a dostatok vody sú základom dobrého zdravia.
Investovanie času do finančného vzdelávania sa...