Objektívny šéf - cesta k vášmu úspechu

Sú to výnimoční ľudia – fungujú na vplyvných postoch, žnú podnikateľské úspechy, riadia tímy, určujú chod firmy a dokážu to robiť profesionálne.

28.12.2013 17:00
šéf, zamestnanie, práca, kariéra Foto:
Dobrý šéf je pozitívny, má nadhľad, nepoložia ho obmedzenia či diery v systéme.
debata

Nejdú cez mŕtvoly, nevšímajú si iba čísla, ale zaujímajú ich ľudské kapacity, zamestnancov motivujú, rozlišujú povahy, kvality a nedostatky.

Kto je na ťahu?

Vedú niekoľko rokov vlastný biznis, alebo patria k významným článkom top manažmentu, majú dobré meno u klientov, spolupracovníkov, zamestnancov. Ako to robia? Sú pozitívni, majú nadhľad, nepoložia ich obmedzenci či diery v systéme a nastavení pravidiel zhora. Ak držia na svojom šachovom poli aj takú figúrku, ktorá narobí viac škody ako úžitku, je to vedomá stratégia. Ste pešiak, ktorému sa to nepáči? Buďte rovnako nad vecou, vyčkajte a časom do seba všetko zapadne!

Dopĺňajte sa

Zdieľate s nadriadeným v mnohých veciach tie isté názory, rozumiete si často aj bez slov, klape vám to? To je vzácna symbióza, ktorá vás povzbudzuje a vzájomne si dokážete dať veľa. Kým to pocítite aj na plate, či na zvýšení pozície, alebo dostanete verejné uznanie, môže prejsť aj niekoľko rokov a nemusí ísť o vašu prehru. Ak prácu a lojalitu úprimne nepodriaďujete týmto záležitostiam, váš férový šéf to vie a sú tu predovšetkým úplne iné hodnoty, ktoré obaja ctíte. Stavte na to a kašlite na niečo také ako je kariérny rebríček. Vážte si korektné vzťahy, už to je úspech!

Spolu dokážete viac

Sú ľudia, ktorých zaujíma iba výplatná páska, či náhodou za menší plat nepracujú viac ako kolega a vôbec práca pre nich znamená len nutné zlo, bez ktorého sa nenajedia. Prirodzene potom šíria okolo seba zvláštnu permanentnú nespokojnosť so všetkým na pracovisku, nemajú ani štipku empatie voči chlebodarcom a objektívnym pravidlám. Ak k takým nepatríte, nenechajte sa nakaziť negatívnymi náladami, robte tak, ako vám káže vlastné svedomie. Ale ak vám čokoľvek kradne spánok a so šéfom si rozumiete, neváhajte a otvorte aj takéto témy. Nie však v návale práce a pri nežiadaných svedkoch, nájdite si vhodnejšiu príležitosť, verte, že to dobre dopadne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zamestnanie #spolupráca #úspech #šéf

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....