Majú vás v práci za smoliarku? Zastavte to!

Ľudia nás vnímajú tak, ako sa sami prezentujeme.

15.12.2013 17:00
práca, zamestnanie, problém Foto:
Prijmite svoju nedokonalosť, no nevzdávajte úplne snahu zlepšiť sa!
debata

Ak si v niečom neveríme, alebo máme pred tým veľký rešpekt, je to vidieť a ovplyvňuje to celkovú atmosféru. Nechtiac môžeme vytvoriť o sebe i veľmi zlý dojem, no dá sa to zastaviť!

Nedarí sa vám? Chyba v nastavení psychiky!

To, že v niečom nevynikáte a snažíte sa tomu vyhnúť oblúkom, nemusí znamenať vašu prehru, ale nemôžete sa tomu poddať. Je dobré prijať určitú svoju nedokonalosť, vyrovnať sa s tým, no nevzdávať úplne snahu zlepšiť sa! Vyskúšajte urobiť maximum pre zdolanie prekážok a výsledok môže byť prekvapujúci – prekonáte sami seba a kolegom ovisne sánka!

Učte sa, na sebe i na iných

Šije s vami nervozita, neviete čo so svojou neschopnosťou? Každý je v niečo výnimočný, stavte na to! Za ten čas, kým sa pozbierate a zdokonalíte v tom, v čom máte rezervy, zdôraznite tie kvality, o ktorých niet pochýb. Nebrzdite sa tým, že vám niečo nejde – buďte vzorom tam, kde máte stopercentnú istotu zvládnutia situácie a priebežne sa učte veciam, ktorým rozumiete menej.

Trik na zbavenie negatívnych pocitov

Nefrflať, nehľadať vinníkov za svoje nezdary, neupozorňovať na to, že niečo neviete – to je základ, aby ste sa cítili dobre a prenášali aj na okolie pozitívnejšie signály. Zmena postoja, či výraznejší zásah do povahy sa síce nedeje rýchlosťou blesku, ale trpezlivosťou to dokážete. Na sebavedomí pracujte pomaly, avšak neustále. Príde čas, keď všetko zúročíte. Niekedy pomôže aj to, že zvládnete vec, ktorá zdanlivo nesúvisí s tým, kde vidíte najväčší problém.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #zamestnanie #nešťastie #kolegovia #pracovisko #smola

+ Netvárte sa, že všetky veci idú okolo vás, budú sa tak tváriť aj ostatní.
Neprestaňte pred koncom, smotanu za...

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...