Po zlej skúsenosti v novej práci?

Mali ste v predchádzajúcom zamestnaní zlú skúsenosť, ktorú ste si spôsobili sami? Dávajte si tentokrát pozor, aby ste chybu nezopakovali.

15.11.2013 15:40
žena v práci, pracujúca žena, workoholička Foto:
Ilustračné foto.
debata

Ak ste z predchádzajúceho zamestnania odišli kvôli neustálemu pocitu, že robíte málo, strachu, že vás vyhodia a následnému workoholizmu, pred ktorým ste už nedokázali utiecť, verte tomu, že váš nový začiatok bude lepší. Chce to len zmeniť myslenie, určiť si priority a vylepšiť taktiku.

Ak máte znovu v hlave aspoň náznak toho, že nerobíte dosť, poobzerajte sa po svojich kolegoch. Rýchlo si spravíte obrázok o tom, aké pracovné tempo je v novej firme nastavené. Aj tak by ste sa nemali porovnávať, no ak v práci predsa len budete mať do činenia s niekým „ukrivdeným“, pred všetkými mu objasnite, že na rozdiel od neho povedzme nechodíte fajčiť, neprerozprávate svoj čas v kuchynke s kolegami a podobne. Zásada číslo jedna pre vás bude znieť: V práci pracujte.

V žiadnom prípade si svoju prácu neberte domov ako kedysi. Človek je totiž len vtedy šťastný, keď má všetky priority vyrovnané. Ak budete žiť iba prácou, budete nešťastná. Preto si spíšte a následne oznámkujte: Akú známku by ste dali svojej rodine a priateľom – ak sa má hodnotiť podľa toho, aký s ňou (s nimi) máte vzťah, či ich nezanedbávate a či na nich máte svoj čas? Podobne ohodnoťte aj svoje záľuby, kam zarátajte aj vzdelávanie (dávate si záväzok, že sa budete učiť angličtinu, no stále ostáva len pri prianí?). Možno, že len práca dostane u vás jednotku.

Aby ste sa vyhli myšlienkam o práci pred zaspávaním a otváraní notebooku, keď partner nervózne čaká pred televízorom s červeným vínom alebo kvôli vašim povinnostiam, ktoré ste mali odložiť na neskôr alebo si ich stihnúť už predtým, napíšte si každé ráno po príchode do práce povinnosti, ktoré vás v ten deň čakajú. Presnejšie, ktoré dnes hodláte splniť. Pomaly odčiarkavajte… Ani neviete, aký takýto „malý“ pomocník spríjemní nielen deň, ale aj život…

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #zlá pracovná skúsenosť

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Alkoholom si sami ničíte svoje telo a zdravie, popremýšľajte nad tým.
Konštruktívna spätná väzba vedie k...