Ako si nájsť každý deň 10 minút na seba

Nemám čas. Aj vy používate túto "univerzálnu vetu" ako výhovorku, dokonca aj sama pred sebou?

02.10.2013 17:20
čas, budík Foto:
Čas letí. Nestrácajte ho!
debata

A pritom si možno ani neuvedomujete, akým je zabijakom. Zabijakom snov a plánov. Možno niekde v kútiku duše máte vytvorený projekt, ktorému tak na polovicu veríte, nikdy ho však nezrealizujete práve kvôli tejto vete. Jednoducho, nemáte naň čas. Vy ho však máte, to je ten paradox! ,

Čas sa dá nájsť kedykoľvek. Začnite zhurta. Každé ráno po tom, čo sa prebudíte, si pripomeňte, že pred sebou máte dlhý deň, ktorý má nie „iba“ dvadsaťštyri hodín, ale až. Čo všetko sa dá za ten čas stihnúť. Dokonca stačí málo, aby ste do toho dňa zapasovali aktivity, ktoré potrebujete na dosiahnutie svojho sna.

Pýtate sa ako? Už len keď vstanete o hodinu skôr, máte šesťdesiat minút k dobru, aby ste si čítali knihu (ak sa potrebujete vzdelávať), učili sa jazyk, odoslali zopár mailov alebo meditovali. Aj keby to nebola hodina, ale len jej polovica. Stále je to lepšie, ako keby ste nerobili nič!

Pripomínajte si tiež vetu, že čas je drahý. Koľkokrát prídete domov unavená a namiesto toho, aby ste si čítali, učili sa alebo meditovali (teda robili čokoľvek, čo súvisí s vašim snom), dáte si namiesto toho vaňu alebo hráte počítačovú hru? Svoj sen si pripnite niekam na chladničku, aby ste s ním vždy boli, aspoň takto, podvedome. Alebo si priania, ktoré od života očakávate, napíšte na „zázračné“ kartičky. Noste ich v peňaženke a očakávajte, že sa jednoducho stanú.

debata chyba
Viac na túto tému: #realizácia snov #čas

+ Dávajte pozor na oblečenie, nezabudnite si ráno pozrieť počasie.
Choďte stále dopredu, nezastavujte sa pred...

+ Čerstvé ovocie a zelenina vám dodajú potrebnú energiu.
Čím skôr si prácu urobíte, tým skôr budete mať čas len...