So simulantom v kancelárii

Keď máte stráviť niekoľko hodín denne s človekom, ktorý neustále vymýšľa dôvody a aktivity, len aby sa vyhol práci, idete zošalieť.

19.09.2013 12:00
práca, zamestnanie, nevoľnosť Foto:
Simulantmi sa stávajú ľudia z rôznych dôvodov.
debata

Najlepšie zvláda kamuflovať nevoľnosť

Nechce sa mu do niečoho, alebo má akýsi blok, či strach a tak sa hrá na chorého. Kamufluje indispozíciu, prípadne zdramatizuje nejaký svoj ozajstný zdravotný problém. V jednom kuse robí zo seba chudáčika, vynucuje si byť oslobodený od námahy, ktorá mu nevonia. Ak v skutočnosti nie je až taký neschopný, len je skrátka lenivec a možno i trémista, najviac škodí aj tak sebe.

Taktika na toho, čo sa sám izoluje

Nechajte čudáka v tom, že je naozaj slabším výtvorom prírody, poľutujte ho a nezapájajte do tímových aktivít, ak to nie je nutné. Pocíti, že je outsiderom a ak mu čo i len trochu záleží na uznaní, na aspoň akom-takom kariérnom raste a na prijatí v kolektíve, mal by sa spamätať. V každom prípade sa taký človek vyčleňuje z tímu sám a len sebe môže vďačiť za to, ak je z kola vytlačený úplne.

Oxiduje v práci len dočasne

Nepriloží ruku k dielu, otravuje ovzdušie, vyzúva sa z každej úlohy a keď sa mu darí oblafnúť okolie, spohodlnie ešte viac. Zlajdáčiť môže až na úroveň totálnej apatie a vtedy už nenájde pre svoje výhovorky pochopenie. Odvráti od seba všetkých normálnych ľudí a ani kompetentní sa nebudú nečinne prizerať jeho zábavkám. Azda práve s pohrozením výpovede zázračne vyzdravie a odrazu chce ukázať všetko, čo v ňom je, ale to už býva dosť neskoro a je zrejmé, že sa iba chytá slamky.

Nenechajte sa využívať, ani šikovným slabochom

Simulantmi sa stávajú ľudia z rôznych dôvodov, no škoda je najmä tých, ktorí majú na viac, takých, ktorí sa len boja výziev a tak sa skrývajú za kadejaké hendikepy a podobne. Ich talent tak ostáva nepovšimnutý a oni napokon aj uveria, že sú neschopní. Každý má v súčasnosti toho dosť, nieto sa s takým človekom hrajkať a zdržiavať s ním pri vlastných povinnostiach. Môžete to skúsiť s takým kolegom na rovinu, no ak to nepomôže, nezaťažujte sa ním, jeho púť vo firme má svoj osud a vy nikoho nemusíte vodiť za ručičku.

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #zamestnanie #choroba #nevoľnosť #simulant

+ Neobjednávajte si jedlo, pokúste navariť sami, bude to pre vás zdravšie.
Premýšľajte o dlhodobej finančnej...

+ Nájdite čas na relax, je to dôležité pre vašu dušu.
Snažte sa každý deň prekonávať sami seba tak, aby ste boli...