Pozrite sa na seba inak, podporte pozitívne vlastnosti

Viete, v čom ste dobrá a čo vám, naopak, nejde. A to, čo vám ide, podporujte, pracujte na tom.

05.08.2013 14:00
práca, pracovný kolektív, tím, zamestnanie Foto:
Prijmite kolegov takých, akí sú a očakávajte to aj od nich.
debata

Nebuďte skromná

Presne takto sa k tomu postavte. Ak vám to pomôže, pokojne si vezmite pero a papier a spíšte si to. Zaujímať by vás malo predovšetkým to, v čom ste najlepšia. Pomôže vám to aj v aktuálnej práci, aj v prípadne ďalšej. A nebuďte skromná! Pretože veľa ľudí o svojich dobrých vlastnostiach iba tuší. Musíte o nich počuť od iných ľudí, musia vás ľudia pochváliť a vy tomu musíte nielenže uveriť, ale si to aj vážiť. Ďakujte za všetko dobré.

Zlé sa vyparí

Čo sa týka negatívnych vlastností, je dobré o nich vedieť a snažiť sa na nich pracovať, hoci vraví sa, že veci, ktoré si nevšímame, mali by sa vypariť. Ak je to niečo kľúčové, čo vám mimoriadne komplikuje život, snažte sa prísť na to, v čom to väzí. Prečo napríklad bojujete s kolegami, prečo vám na práci tak záleží, či je to tak skutočne správne a čo by ste mohli spraviť pre to, aby sa to definitívne zlepšilo.

Rola, na ktorú nemáte

No v žiadnom prípade sa nepasujte do role, na ktorú nemáte. Ak ste introvert, nedokopete sa do toho, aby ste sa zmenili na extroverta. Skôr sa snažte, aby vás kolegovia prijali takého, aký ste. Očakávajte to a určite sa to stane. Veď to nie je choroba, každý z nás je iný a každý s niečim „bojuje“. Nikto nie je ideálny. Citlivo si to uvedomujte.

debata chyba
Viac na túto tému: #pozitívne vlastnosti #osobný rozvoj

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...