Čo sa stane s vašim telom, ak budete piť denne zelený čaj

Čaj je po vode vo svete najkonzumovanejším nápojom. Napriek tomu v našich zemepisných šírkach nepatrí k najrozšírenejším. No ak si ho dáte každý deň, vaše telo zareaguje pozitívne do pár dní. No pozor, je potrebné si vybrať kvalitné sypané čaje, pretože zrejme do seba nechcete liať čokoľvek, vrátane chémie.

27.03.2024 06:00
Zelený čaj. Foto:
Čaj vás povzbudí inak ako káva.
debata

Multifunkčná bylina

Ide o jedinú rastlinu, no čajovník je skvelou prevenciou a dokonca aj odpoveďou na mnoho problémov. Niekto zelený čaj miluje, iný o ňom nechce ani počuť. Ak patríte do druhej skupiny, bude to možno len preto, že ste nevychytali správnu prípravu nápoja alebo ste nenarazili na kvalitný čaj. Dajte mu ešte jednu šancu, zaslúži si to. Obsahuje totiž množstvo látok, ktoré sú dôležité pre vaše zdravie.

Po čaji nastúpi pokoj

Čaj vás povzbudí inak ako káva. Budete pokojnejší, vyrovnanejší optimistickejší. Zelený čaj obsahuje aminokyselinu L-theanín, ktorá má upokojujúci účinok na nervovú sústavu. Zmierňuje depresívne nálady, úzkosti, nervozitu, pritom však neuspáva. Stačí si dávať dobrý a kvalitný čaj na raňajky a aj medzi kolegami v práci budete plný energie a dobrej nálady. Jednoducho, ako vymenený.

Budete vyzerať lepšie

Vďaka katechínom, ktoré štiepia tuky, môže mať každodenné pitie zeleného čaju kladný vplyv na váhový úbytok. Tým to však nekončí, silné antioxidanty si poradia s nahromadenými voľnými radikálmi. Vitamín E podporí rast vlasov, fluorid znižuje tvorbu zubného kazu a ďalej je zelený čaj zdrojom vápnika, medi, zinku, fosforu a mangánu.

11 receptov s medvedím cesnakom. Vyskúšajte s ním aj langoše alebo haruľu Čítajte aj 11 receptov s medvedím cesnakom. Vyskúšajte s ním aj langoše alebo haruľu

Prepláchne srdce aj cievy

O pozitívnych účinkoch zeleného čaju na organizmus sa toho napísalo veľa. Už mnísi v starej Číne tvrdili, že podporuje predovšetkým činnosť srdca, mozgu a nervovej sústavy. Slávnemu nápoju sa venujú aj súčasné vedecké štúdie a potvrdzujú, že obsahuje veľa polyfenolov a ďalších antioxidantov, ktoré môžu priaznivo ovplyvniť kardiovaskulárny systém vrátane hodnoty cholesterolu.

Posilní imunitu

Obranyschopnosť možno zvýšiť práve aj tým, že budete pravidelne piť zelený čaj. Ten obsahuje aktívne biologické látky, ktoré dokážu telo chrániť pred vznikom infekcie alebo iného ochorenia. Podľa odborníkov je pitie zeleného čaju veľmi prospešné aj z hľadiska zníženia výskytu zubného kazu. Okrem iného, zelený čaj sa odporúča piť aj namiesto klasickej čistej vody. Dokáže totiž hydratovať váš organizmus, a preto to môžete s čistou vodou alebo iným bylinkovým čajom neustále obmieňať.

Predĺži mladosť

V dnešnej dobe sa často vyskytuje predčasné starnutie. To sa prejavuje najmä na výzore pleti. Častokrát sa objavujú vrásky už v mladom veku. Zelený čaj je však na spomalenie starnutia skvelým riešením. V prvom rade pomáha predchádzať poškodeniu buniek, v dôsledku čoho sa do tela neuvoľňujú voľné radikály a toxické látky. Zelený čaj tak chráni bunky tela pred ich poškodením, vďaka čomu je možné predchádzať aj mnohým ochoreniam, ktoré by inak mohli vzniknúť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #imunita #kofeín #nervozita #cholesterol #zinok #vápnik #zelený čaj #vitamín E #zubný kaz #antioxidanty #fosfor #aminokyseliny #voľné radikály #starnutie pleti #katechín #polyfenoly #stavy úzkosti

+ Pravidelná hydratácia je základom šťastia a zdravia.
Ak niečo robíte, nezabudnite si svoju prácu aj uložiť....

+ Nezaťažujte sa niečím čo nie je vaša starosť, škodíte hlavne sami sebe.
Nekopírujte, nikdy tak sami nebudete so...