Vďaka svojmu výnimočnému chuťovému zafarbeniu môže byť medvedí cesnak skvelým doplnkom k mnohým jedlám, vrátane klasických talianskych cestovín.
Čítajte viac Ostré alebo jemné? Už je čas medvedieho cesnaku, namiešajte si pesto. Tu sú receptyTu je jednoduchý recept na cestoviny s medvedím cesnakom, ktorý máte hotový raz-dva.
Potrebujeme:
- 400 g cestovín (penne, špagety alebo podľa vašej preferencie)
- 100 g medvedieho cesnaku (čerstvo nasekaného)
- 3 PL olivového oleja
- 50 g parmezánu (strúhaného)
- soľ a čierne korenie podľa chuti
Ako na to?
- V hrnci s osolenou vriacou vodou uvaríme cestoviny podľa inštrukcií na obale, kým nebudú al dente. Potom ich scedíme a necháme bokom.
- Medvedí cesnak opláchneme pod tečúcou vodou a nasekáme na drobné kúsky.
- Na panvici zohrejeme olivový olej na miernej teplote. Pridáme nasekaný medvedí cesnak a pomaly ho opekáme asi 2 – 3 minúty, kým neucítime jeho vôňu. Dávajte pozor, aby nezhnedol.
- Do panvice s opečeným medvedím cesnakom pridáme uvarené cestoviny. Starostlivo ich premiešame, aby sa cesnak rovnomerne dostal medzi cestoviny.
- Dochutíme soľou a korením, na záver pridáme strúhaný parmezán a ešte raz dôkladne premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili a parmezán sa rozpustil.
- Hotové cestoviny s medvedím cesnakom podávame teplé. Pred podávaním ich môžeme ešte posypať troškou čerstvého nasekaného medvedieho cesnaku a parmezánu na ozdobu.
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Teľacie mäso s medvedím cesnakom a brusnicami na Varecha.sk