Do polievky je skvelý, ale poznáte rýchly recept na cestoviny s medvedím cesnakom?

Medvedí cesnak (Allium ursinum), ktorý je známy aj ako divý cesnak, je aromatický bylinkový poklad ponúkajúci jedinečnú kombináciu chutí.

22.03.2024 14:00
cestoviny, cesnak, medvedí cesnak, špagety Foto:
Cestoviny s medvedím cesnakom.
debata

Vďaka svojmu výnimočnému chuťovému zafarbeniu môže byť medvedí cesnak skvelým doplnkom k mnohým jedlám, vrátane klasických talianskych cestovín.

Sezóna medvedieho cesnaku je krátka. Takto si ho môžete vychutnávať aj celý rok Čítajte viac Ostré alebo jemné? Už je čas medvedieho cesnaku, namiešajte si pesto. Tu sú recepty

Tu je jednoduchý recept na cestoviny s medvedím cesnakom, ktorý máte hotový raz-dva.

Potrebujeme:

  • 400 g cestovín (penne, špagety alebo podľa vašej preferencie)
  • 100 g medvedieho cesnaku (čerstvo nasekaného)
  • 3 PL olivového oleja
  • 50 g parmezánu (strúhaného)
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

Ako na to?

  • V hrnci s osolenou vriacou vodou uvaríme cestoviny podľa inštrukcií na obale, kým nebudú al dente. Potom ich scedíme a necháme bokom.
  • Medvedí cesnak opláchneme pod tečúcou vodou a nasekáme na drobné kúsky.
  • Na panvici zohrejeme olivový olej na miernej teplote. Pridáme nasekaný medvedí cesnak a pomaly ho opekáme asi 2 – 3 minúty, kým neucítime jeho vôňu. Dávajte pozor, aby nezhnedol.
  • Do panvice s opečeným medvedím cesnakom pridáme uvarené cestoviny. Starostlivo ich premiešame, aby sa cesnak rovnomerne dostal medzi cestoviny.
  • Dochutíme soľou a korením, na záver pridáme strúhaný parmezán a ešte raz dôkladne premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili a parmezán sa rozpustil.
  • Hotové cestoviny s medvedím cesnakom podávame teplé. Pred podávaním ich môžeme ešte posypať troškou čerstvého nasekaného medvedieho cesnaku a parmezánu na ozdobu.
Video
Jemné teľacie mäso voňajúce po medveďom cesnaku pripravené podľa tohto receptu vás jednoducho očarí.

© Autorské práva vyhradené

Facebook X.com debata chyba Newsletter
Viac na túto tému: #recept #medvedí cesnak

+ Pri pečení koláča sa nepríjemne popálite, ošetríte sa a zabránite jazvám.
Vaším sebavedomím len tak niečo...

+ Nájdete zdroj dobrej nálady, začnete sa viac v spoločnosti usmievať.
Blížiace sa sviatky prinesú nečakané...