Sladká nádhera! Torty a dezerty z rúk machra na detaily, medikovi vyniesli víťazstvo v sladkej šou u našich susedov

Zatiaľ, čo Slovensko víťazku 3. série sladkej šou Pečie celé Slovensko spoznalo ešte pred Vianocami, finále obdobnej šou Peče celá země sa konalo počas víkendu.

20.03.2024 06:00
Peče celá země III Foto:
Torta Vojtěcha Vrtišku v šou Peče celá země.
debata

Víťazom českej verzie sa stal študent medicíny Vojtech Vrtiška, ktorý porotu ohromil netradičným prístupom k cukrárstvu. Počas súťaže sa prepiekol tridsiatimi výzvami a predtým, než prevzal trofej pre najlepšieho amatérskeho cukrára, získal trikrát titul „pekár týždňa“. To je v českej verzii programu Baking off s licenciou BBC doposiaľ najviac, čo sa ktorému súťažiacemu podarilo dosiahnuť. Sladké aj slané výtvory finalistov hodnotili Josef Maršálek a Míša Landová, pred kamerami ich sprevádza moderátorská dvojica Tereza Bebarová a Václav Kopta.

zväčšiť Vojtěch Vrtiška, víťaz šou Peče celá země. Foto: Česká televize - foto: Eva Koňaříková
Peče celá země III Vojtěch Vrtiška, víťaz šou Peče celá země.

"Vojta mal premyslenú každú výzvu do posledného detailu. Používal netradičné spojenie chutí aj menej známe techniky. Dokázal improvizovať a mal skvelý time manažment. Bolo vidieť, že vedel, čo robí a hlavne zostal sám sebou,“ hodnotí víťaza porotkyňa Míša Landová.

Jeden z výrobkov Vojtěcha Vrtišku v šou Peče...
Jeden z výrobkov Vojtěcha Vrtišku v šou Peče...
+18Jeden z výrobkov Vojtěcha Vrtišku v šou Peče...

„Vojtov výkon bol konzistentný a stúpajúci. Okrem toho sa o postrehy delil aj so svojimi kolegami súťažiacimi. Ak mám vymenovať len jednu výzvu, výborne sa mu podarili napríklad francúzske butikové tortičky, pri ktorých sa okrem iného naplno ukázalo jeho veľmi vysoké estetické cítenie,“ vyzdvihuje schopnosti víťaza porotca Josef Maršálek.“

zväčšiť Jeden z výrobkov Vojtěcha Vrtišku v šou Peče... Foto: Česká televize - foto: Eva Koňaříková
Peče celá země III Jeden z výrobkov Vojtěcha Vrtišku v šou Peče celá země.

Sladké aj slané dezerty aj nápadité torty, ktoré 21-ročného mladíka napokon dostali až do finále a k víťazstvu, si pozrite v našej galérii (vyššie). Stoja za pohľad!

Slovensko má už tretiu sériu sladkej šou pár mesiacov za sebou, jej víťazkou sa v ženskom finále stala Timi Strnálová. U našich susedov sa v aktuálnej sérii o titul majstra pekára bili štyria muži a osem žien, u nás bol pomer o čosi odlišnejší, videli sme „len“ trojicu mužov. Do českého finále postúpili dvaja muži a jedna žena.

Timi a jej tsunami torta s názvom Tatranský...
Bento torta (miniatúrka tortička) od Timi.
+6Timi a jej cannoli  dezert s názvom "Talianska...

RTVS už ohlásila aj v poradí 4. sériu šou Pečie celé Slovensko, porota a tím relácie má za sebou kastingy a výber novej dvanástky finalistov, ktorú diváci spoznajú na jeseň.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pečie celé Slovensko #Peče celá země

+ Pravidelná hydratácia je základom šťastia a zdravia.
Ak niečo robíte, nezabudnite si svoju prácu aj uložiť....

+ Vyskúšajte nové recepty, prekvapí vás, ako môžu potešiť.
Organizácia a plánovanie zvýšia vašu produktivitu....