Polievka z medvedieho cesnaku nie je len výnimočná chuťou, ale aj výživná vďaka svojim prírodným zložkám. Nechajte sa uniesť divokými príchuťami, tu je recept. Nižšie nájdete aj ďalšie recepty z medvedieho cesnaku z TV Varecha.
Čítajte viac Ostré alebo jemné? Už je čas medvedieho cesnaku, namiešajte si pesto. Tu sú receptyPikantná polievka z medvedieho cesnaku
Potrebujeme:
- 300 g medvedieho cesnaku
- 2 veľké cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 PL olivového oleja
- 1 liter zeleninového vývaru
- 1 pohár (2 dcl) smotany na varenie
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- čili paprička (na zvýšenie pikantnosti)
- čerstvú petržlenovú vňať na ozdobenie
Ako na to?
- Medvedí cesnak dôkladne opláchneme a nasekáme na jemné kúsky.
- Cibuľu očistíme a nakrájame na malé kúsky.
- Strúčiky cesnaku ošúpeme a jemne nasekáme.
- V hrnci rozohrejeme olivový olej na strednom ohni.
- Do rozohriateho oleja pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme, kým sa nezjemní.
- Potom pridáme nasekaný medvedí cesnak a strúčiky cesnaku a restujeme ďalších pár minút, kým neucítime výraznú vôňu.
- Pridáme zeleninový vývar a necháme zmes prevrieť.
- Po prevarení pridáme smotanu na varenie a dobre premiešame.
- Dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti.
- Ak preferujeme pikantnejšiu chuť, môžeme pridať aj čili papričku.
- Polievku necháme povariť ešte ďalších pár minút, aby sa všetky chute spojili.
- Pred servírovaním môžeme polievku posypať čerstvou petržlenovou vňaťou pre estetický aj aromatický gastro-zážitok.
- Pikantnú polievku z medvedieho cesnaku podávame teplú, ideálne spolu s čerstvým chlebom alebo pečivom.
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Vegan steaky s hrachovou kašou a medvedím cesnakom na Varecha.sk
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Teľacie mäso s medvedím cesnakom a brusnicami na Varecha.sk