Pikantná polievka z medvedieho cesnaku, skvelý kulinársky zážitok s divokou príchuťou

Medvedí cesnak, divoká bylina, po ktorej siaha čoraz viac kuchárov, v tomto čase už ponúka jedinečnú príležitosť na malý experiment - pikantnú polievku ako skutočný kulinársky zážitok.

14.03.2024 14:29
medvedí cesnak, polievka, cesnak, zelená polievka Foto:
Milujete chuť medvedieho cesnaku?
debata (1)

Polievka z medvedieho cesnaku nie je len výnimočná chuťou, ale aj výživná vďaka svojim prírodným zložkám. Nechajte sa uniesť divokými príchuťami, tu je recept. Nižšie nájdete aj ďalšie recepty z medvedieho cesnaku z TV Varecha.

Sezóna medvedieho cesnaku je krátka. Takto si ho môžete vychutnávať aj celý rok Čítajte viac Ostré alebo jemné? Už je čas medvedieho cesnaku, namiešajte si pesto. Tu sú recepty

Pikantná polievka z medvedieho cesnaku

Potrebujeme:

  • 300 g medvedieho cesnaku
  • 2 veľké cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1 pohár (2 dcl) smotany na varenie
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čili paprička (na zvýšenie pikantnosti)
  • čerstvú petržlenovú vňať na ozdobenie

Ako na to?

  • Medvedí cesnak dôkladne opláchneme a nasekáme na jemné kúsky.
  • Cibuľu očistíme a nakrájame na malé kúsky.
  • Strúčiky cesnaku ošúpeme a jemne nasekáme.
  • V hrnci rozohrejeme olivový olej na strednom ohni.
  • Do rozohriateho oleja pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme, kým sa nezjemní.
  • Potom pridáme nasekaný medvedí cesnak a strúčiky cesnaku a restujeme ďalších pár minút, kým neucítime výraznú vôňu.
  • Pridáme zeleninový vývar a necháme zmes prevrieť.
  • Po prevarení pridáme smotanu na varenie a dobre premiešame.
  • Dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti.
  • Ak preferujeme pikantnejšiu chuť, môžeme pridať aj čili papričku.
  • Polievku necháme povariť ešte ďalších pár minút, aby sa všetky chute spojili.
  • Pred servírovaním môžeme polievku posypať čerstvou petržlenovou vňaťou pre estetický aj aromatický gastro-zážitok.
  • Pikantnú polievku z medvedieho cesnaku podávame teplú, ideálne spolu s čerstvým chlebom alebo pečivom.
Video
Ukážeme vám, že variť zdravo a chutne sa dá bez toho, aby ste za sporákom strávili polovicu dňa. Skúste to s nami, je to jednoduché!
Video
Jemné teľacie mäso voňajúce po medveďom cesnaku pripravené podľa tohto receptu vás jednoducho očarí.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #medvedí cesnak

+ Po práci si oddýchnite, máte nárok na prestávku navyše.
Opatrné hospodárenie s časom a peniazmi sa oplatí....

+ Naučte sa byť disciplinovaný, prospeje to každému okolo vás.
Prinúťte sa pokračovať, určite neprestávajte v...