Timi Strnálová sa stala v poradí treťou víťazkou šou Pečie celé Slovensko. Ako prezradila „v rozhovore pre Pravdu, na jej štedrovečernom stole sa objaví aj zákusok, ktorý piekla v semifinále sladkej šou. "Najtradičnejším dezertom našich Vianoc je medová torta, ktorú som si ako dieťa vždy vypýtala od mamky a preto nikdy nechýbala na našom vianočnom stole. Tento rok určite plánujem upiecť aj mníšky zo semifinále,“ prezradila (celý rozhovor s Timi si prečítajte tu).
Aj vy si môžete upiecť koláčik podľa majsterky pekárky, tu je jej recept na brownie!
Potrebujeme:
- 200 g čokolády 54 %
- 110 g masla
- 3 vajcia
- 150 g cukru
- 65 g hnedého cukru
- 25 g kakaového prášku
- 1/4 ČL soli
- štvrť ČL mletej škorice
- štipka zázvoru
- nasekané opražené vlašské orechy
Ganache
- 120 g mliečnej čokolády
- 60 g smotany na šľahanie
- 20 g rumu
- 150 g smotany na šľahanie
Postup
- Maslo a čokoládu roztopíme.
- Vajcia s cukrom a soľou roztopíme vo vodnom kúpeli, až kým sa cukor neroztopí.
- Následne vajcia vyšľaháme do peny, pridáme roztopenú čokoládu s maslom. Vymixujeme.
- Preosejeme múku a s kakaom jemne premiešame a dáme piecť na 170°C (horný dolný ohrev) na 23 – 28 minút v 19× 19 cm forme.
Ganache
- 60 g smotany zohrejeme a zalejeme čokoládu s rumom.
- Rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme zvyšok šľahačky a rozmixujeme ponorným mixérom.
- Dáme do plytšej nádoby, zakryjeme potravinárskou fóliou a dáme zachladiť na noc do chladničky.
- Následne vyšľaháme a dozdobíme rez pomocou špičky.