Poriadne náročný taliansky dezert sa nie všetkým v sladkej šou vydaril, takto vyzerali veže zo sicílskych trubičiek

Aký dezert si treba predstaviť pod názvom cannoli? Pozrite sa!

28.11.2023 10:18
pečie celé slovensko Foto:
Tomáš a jeho elegantná cannoli veža s názvom "Dezert pre Donatellu".
debata

Deviata epizóda šou Pečie celé Slovensko finalistov aj divákov preniesla do Talianska a zostávajúcu päticu finalistov potrápila najmä kreatívna výzva, ktorá znela „Veža z cannoli“. Ide o dezert pochádzajúci zo Sicílie – vyprážané trubičky naplnené krémom. Pri príprave krému mali cukrári v stane voľnú ruku a tak sa pustili do experimentov.

Timi a jej cannoli  dezert s názvom "Talianska...
Danka a jej dezert "Mega cannoli".
+2Mirka a jej cannoli dezert s názvom "Dámska...

V tejto výzve výrazne zabodovala Timi, ktorá očarila nielen malými trubičkami, ale najmä jej mega trubičkou – práve tá, ako uviedli porotkyne, bola na prípravu veľmi náročná. Jej „cannoli vlajka“ sa porote páčila, ocenila najmä prácu s mega trubičkou, ktorá výborne držala tvar. Elegantný vianočný dezert sa podaril Luci, ktorá stavila na sviatočné chute škorice a jablka, obe porotkyne, Jožka aj Petra, jej nápad ocenili. V poslednej výzve bodoval aj Tomáš, ktorý svoju vežu z cannoli nazval "Dezert pre Donatellu“ a bola to najmä chuť hrušiek, ktorú vyzdvihla Jožka.

mirka Čítajte viac Pizza s chrenom? Veru, aj takýto experiment sa objavil v sladkej šou! Reakcia porotkýň vás bude zaujímať

Naopak, kreatívna výzva, ktorá bola naozaj náročná, v nedeľu večer nevyšla Danke, ktorá sa pokúsila o jednu veľkú trubičku, ktorú naplnila menšími. Najskôr sa jej roztopila čokoláda, ktorou chcela výrobok ozdobiť, následne už musela improvizovať. Porote však pri trubičkách chýbala chrumkavosť, jej prácu napokon označili za najslabšiu. V kreatívnej výzve sa menej darilo aj Mirke, ktorej dezert s názvom „Dámska jazda“ porotkyne označili za tvrdý s málo výraznými chuťami. Danka napokon po talianskom kole zo šou vypadla. Komu sa dezert v sladkej šou vydaril na pohľad najlepšie? Hlasujte!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pečie celé Slovensko #taliansky dezert

+ Doprajte si niečo sladké, prospeje vám to a upokojíte svoje nervy.
Nesnažte sa poučovať, každému to začne skôr...

+ Sústreďte sa viac na plusy, na mínusy pokojne zabudnite.
Sieťovanie je kľúčom k novým pracovným príležitostiam....