Dezerty ako z michelinskej reštaurácie! Podarili sa finalistom v sladkej šou. Pohľad na ne vás ohúri tak, ako aj porotkyne

Jedným zo zadaní nedeľnej epizódy šou Pečie celé Slovensko bol aj luxusný tanierový dezert.

21.11.2023 09:00
Danka Foto:
Danka a jej tanierový dezert Brusnicový peň.
debata

Kreatívna výzva sa šestici finalistov vydarila, dokonca až tak, že niektoré výtvory porotkyne častovali lichotivými slovami: „dezert ako z michelinskej reštaurácie“. O ktorých dezertoch je reč?

Danka a jej tanierový dezert Brusnicový peň.
Timi a jej tanierový dezert Kokosový orech.
+3Tomáš a jeho tanierový dezert Prijmeš moju ružu?.

Za najlepší tanierový dezert Jožka Zaukolcová a Petra Tóthová označili „zelené jablko“ od Mirky, ocenili najmä unikátny dizajn jej výrobku, ale očarila takisto chuť lahodného krému. Aj vďaka super výkonu v kreatívnej výzve sa Mirka na konci ôsmej epizódy tešila z titulu pekárka týždňa.

tomáš Čítajte viac Podržte sa! Slávna veta: 'Prijmeš moju ružu?' odznela... V sladkej šou. A potom to prišlo. Taký wau efekt doteraz žiaden dezert nespôsobil

Nápad s ohurujúcim efektom má na konte Tomáš, ktorý svoj luxusný dezert pomenoval známou vetou: „Prijmeš moju ružu?“. O „wau efekt“ sa postarali symetrické čokoládové lupene, ktoré sa okolo červenej ruže naplnenej krémom nádherne roztvorili. Nielen pohľad, ale aj chuť jeho luxusného tanierového dezertu porotkyne opísali ako úžasnú, hodnú reštaurácie s michelinskou hviezdou.

zväčšiť Mirka a jej tanierový dezert Zelené jablko. Foto: RTVS
mirka Mirka a jej tanierový dezert Zelené jablko.

V kreatívnej výzve sa darilo aj Timi, dezert kokosový orech očaril chuťou najmä Jožku, ale porotkyne boli spokojné aj s luxusným dezertom Danky s názvom Brusnicový peň či s Mojitom lásky od Luci. Tá sa na rozdiel od ostatných pohrala s bielou čokoládou, čo ocenili obe porotkyne. Katke sa kreatívna výzva vydarila spomedzi súťažiacich najmenej, jej dezert v štýle Japonska neohúril ani vzhľadom, ani chuťami. Bola to napokon práve ona, kto zo šou v ôsmej epizóde vypadol. Hlasujte v našej ankete na najkrajší tanierový dezert.

Katka a jej torta s kvetmi.
V siedmom kole šou Pečie celé Slovensko sa...
+6Katka a jej štafetková torta v 6. časti šou...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pečie celé Slovensko

+ Nezabúdajte cvičiť aj v pohodlí domova, budete sa tak cítiť lepšie.
Čím skôr si dokončíte svoju prácu, tým skôr...

+ Doprajte si niečo sladké, prospeje vám to a upokojíte svoje nervy.
Nesnažte sa poučovať, každému to začne skôr...