Ako si namiešať cviklové pesto či upiecť cuketové cookies? Pyco vám povie, ako na to

Zo známeho moderátora, ktorý má na konte projekty ako Let's Dance či Slovensko hľadá Superstar, sa stal úspešný foodbloger. Na Instagrame ho sleduje vyše 110 000 fanúšikov.

13.10.2023 12:00
Martin Pyco Rausch Foto:
Martin Pyco Rausch vydal svoju štvrtú kuchársku knihu.
debata

Ako si namiešať cviklové pesto, uvariť paprikové rizoto či upiecť cuketové cookies? Ak vám učarovala vegetariánska kuchyňa, potom sa určite potešíte vyše sedemdesiatke receptov, ktoré v knižnej novinke ponúka moderátor a foodbloger Martin Pyco Rausch. Na svojom konte má už tri kuchárske knihy a aktuálne tak vychádza v poradí štvrtá s názvom Treba si variť.

Knižnú novinku uviedol do života v jednom z bratislavských kníhkupectiev v spoločnosti odbornej garantky, odborníčky na zdravú stravu, Silvie Horeckej z Terapie jedlom a dizajnérky Jany Drnkovej, ktorá vytvorila grafický koncept knihy. Svojho niekdajšieho kolegu prišli podporiť aj známe tváre z televíznej obrazovky – moderátorka Let's Dance Lucia Hlaváčková, dlhoročná tvár Markízy Lenka Šóošová, moderátorka Barbora Krajčírová či herečka a influencerka Zuzana Vačková.

Zo známeho moderátora sa stal úspešný foodbloger, ktorého na Instagrame sleduje vyše 110 000 fanúšikov. „Do knihy sa dostalo viac ako 70 receptov, ktoré som vytvoril za posledných sedem rokov. Zároveň som k spolupráci prizval Silviu Horeckú, aby do prípravy mojej knihy vstúpila a dodala jej odbornú úroveň. Ľudia častokrát nevedia základné informácie o zložení jedla, ktoré konzumujú, čo môže viesť k rôznym problémom,“ prezradil Pyco. Pri recepte sa tak čitatelia dozvedia aj informácie o účinkoch či prínose zvolených ingrediencií pre zdravie, dočítajú sa zaujímavosti o bioaktívnych látkach, ktoré môžu formou stravy dostať do svojho jedálnička."

Ako autor knihy opísal, varenie je pre neho už roky súčasťou denných rituálov a berie ho ako súčasť svojho života. To ale neznamená, že si rád nepochutná na jedlách, ktoré mu pripraví ktosi iný. „Rád sa najem u ľudí, ktorí sú pre mňa inšpiratívni a je to napríklad aj Silvia Horecká. Nielenže skvelo uvarí, ale následne aj presne opíše, čo všetko jedlom dodávam telu, dozviem sa vždy informácie, pri ktorých musím povedať len stručné ‚waw‘.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Pyco Rausch #Treba si variť

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Naslúchajte svojmu telu, ono vie, čo je pre vás najlepšie.
Flexibilita a prispôsobivosť otvoria nové možnosti....