Podávať ich môžete ako prílohu k mäsu, alebo si na nich pochutnajte ako na lahodnom snacku. Tyčinkami zabodujete aj v prípade, ak ich ponúknete počas párty hosťom ako „finger food“.
Ingrediencie na 1 porciu:
- 1/4 strúčiku cesnaku
- 10 g zázvoru
- 1 cuketu
- 2 PL sójovej omáčky
- 2 PL sladkého ryžového vína
- 3 PL kukuričného škrobu
- olej na vyprážanie
- petržlen
- pár kvapiek citrónovej šťavy
Ako na to?
- Cesnak a zázvor ošúpeme a nastrúhame najemno.
- Cuketu umyjeme a osušíme, odrežeme konce a nakrájame na tyčinky.
- Zmiešame sójovú omáčku, víno, cesnak a zázvor a 10 minút v nej marinujeme cuketové tyčinky.
- Potom ich obalíme v kukuričnom škrobe.
- Medzitým si nadrobno nasekáme petržlenovú vňať.
- Na panvici rozohrejeme olej a cuketové tyčinky na ňom opekáme 3–4 minúty, kým nie sú chrumkavé.
- Vyberieme, jemne potrieme citrónovou šťavou a posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame s dresingom alebo ako prílohu.
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Cuketové rizoto s krevetami podľa Rastislava Gašpara na Varecha.sk