Z 95 percent je tvorený vodou a preto je skvelým prostriedkom na uhasenie smädu, zároveň slúži ako regulátor vody v tele a to najmä vďaka vysokému obsahu draslíka a malého množstva sodíka.
Čítajte viac Milujete červený melón? Pozor! Prečo nie je dobré dopriať si ho ako dezert hneď po jedle?Priniesť si z obchodu či z trhu celý melón nie je nič výnimočné, hoci ak ste len menšia rodinky, 4 až 6 kilogramov vážiaci melón vás môže "potrápiť. Celý ho zvyčajne naraz neskonzumujeme a tak nám občas nejaká tá časŤ melóna zostane.
Zvyšky potom uložíme do chladničky a dúfame, že vydrží niekoľko dní. Po krátkom čase však vyschne a už na pohľad neláka k zahryznutiu. A tak putuje do odpadkového koša, čo je škoda.
Neporušený melón možno uchovávať v chladničke asi 2–3 týždne. Odrezanú časť melóna však možno skladovať maximálne 2–3 dni. Aj to v dobrom stave vydrží len vtedy, ak jeho plochy dôkladne obalíte do potravinovej fólie.
Úprimne, sezónna zelenina a ovocie chutia najlepšie čerstvé a navyše obsahujú zdravé ingrediencie. Červený melón obsahuje vitamín C, vitamíny skupiny B a minerály ako draslík, vápnik, železo a horčík. Ak vám už nechutí len tak, sám o sebe, tak ho primiešajte do šalátu. Napríklad melónový šalát so syrom – pozrite si video (nižšie).
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Melónový šalát so syrom na Varecha.sk