Alternatívy ku káve a dôvody, pre ktoré ich skúsiť

Káva je nápojom, ktorý milujú milióny ľudí a dofarbuje krásu rán po celom svete. Nie pre každého je však tým pravým nápojom. Ak zápasíte s kávou v podobe nepríjemného pocitu v žalúdku, prípade vám spôsobuje kyselinu, alebo búšenie srdca, je načase vymeniť ju za iné nakopávače energie.

29.01.2023 06:00
káva Foto:
Nie pre každého je však káva tým pravým nápojom.
debata

Matcha čaj

Špeciálne pestovaný čaj, ktorý sa vlastne celý konzumuje, pretože sa nelúhuje, ale pije sa pomletý jeho prášok. Z tohto dôvodu získavate oveľa koncentrovanejší zdroj antioxidantov ako v čaji a káve, takže vás zaručene preberie. Zelený čaj sa tiež spája so zníženou hmotnosťou a telesným tukom, ako aj s nižším rizikom cukrovky 2. typu. Navyše skvele chutí. Takže je skvelou alternatívou.

Citrónová voda

Je bez kalórií a kofeínu a poskytuje dostatočnú dávku vitamínu C, pričom skutočne dodáva energiu porovnateľnú s kávou. Chladná voda s citrónom vás zaručene preberie aj naštartuje. Avšak pozor, konzumujte ju určite bez cukru. Môžete tiež pridať ďalšie ovocie a bylinky pre rôzne príchute a mať tak super nápoj bez negatív, ktoré sa bežne pripisujú káve.

koláč, matcha Čítajte aj 5 super alternatív ku káve, ktoré vás zaručene prebudia

Rooibos

Nazývaný aj červený čaj je nápoj bez kofeínu, ktorý pochádza z Južnej Afriky. Napriek nízkemu obsahu tanínu poskytuje rooibos značné množstvo iných antioxidantov aj energie. Navyše jedna štúdia naznačuje, že rooibos môže pomôcť chrániť pred srdcovými chorobami, zatiaľ čo iná zistila potenciál na zníženie rizika rakoviny. Tak či tak je to zdravý nápoj, ktorý sa dá piť horúci aj studený a zaručene vás posilní aj povzbudí.

Kombucha

Jej spotreba je na vzostupe a nie je to náhoda. Kombucha sa vyrába fermentáciou čierneho čaju s baktériami, kvasinkami a cukrom. Po fermentácii obsahuje kombucha probiotiká, kyselinu octovú a antioxidanty. Kombucha môže posilniť váš imunitný systém, zlepšiť hladinu cholesterolu a hladinu glukózy v krvi u ľudí s cukrovkou. Lepšie je však spoľahnúť sa na oficiálne produkovanú kombuchu, než tú pestovanú doma, ktorá sa môže ľahko znečistiť patogénmi. Je však super alternatívou k čiernemu zlatu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #energia #kofeín #káva #citrónová voda #čaj matcha #matcha #rooibos #kombucha

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...