Tuniak, losos či zubáč? Vyhráva kapor! Tu je 5 (aj celebritných) receptov, s ktorými ovládnete vianočný stôl

O tom, že na väčšine stolov v slovenských domácnostiach sa počas nasledujúceho sviatočného víkendu bude nachádzať kapor, svedčí neustály záujem Slovákov o túto najpopulárnejšiu sladkovodnú rybu. Platí však, že každým rokom stúpa aj popularita morských rýb.

22.12.2022 08:45
losos, ryba, citrón Foto:
Každý rok je iný. Môže byť aj na vianočnom stole.
debata

„Klasicky veľký záujem je o lososa a tresku, ľudia sa začínajú v poslednom čase zaujímať aj o africkú rybu tilapia. Niektorí ‚fajnšmekri‘ si kupujú aj tuniaky, pražmy, kambaly či mečúňa. Objemom je to však stále okrajová časť sortimentu,“ hovorí ichtyológ a predajca rýb Peter Marták.

Obaľte kapra alebo rezeň v domácej strúhanke a uvidíte ten rozdiel! Ako si ju urobiť? Čítajte viac Obaľte kapra alebo rezeň v domácej strúhanke a uvidíte ten rozdiel! Ako si ju urobiť?

Ako potvrdzujú jeho vlastné skúsenosti, najviac Slovákov stále kupovalo kapre. Mnohí už niekoľko týždňov pred Štedrým dňom. „Každý rok je iný. Vždy sa najviac kaprov kupovalo posledné dni pred Vianocami. Tento rok začali ľudia kapry nakupovať skôr, kupujú menej, ale dlhší čas. Otázne je, ako to bude posledné dva tri dni pred Vianocami. Pri veľkom nápore sa môže stať, že ryba bude nedostatková. Nie preto, lebo by ryby neboli, ale preto, lebo technicky sa nedá zvládnuť dodávka a predaj veľkého množstva rýb v krátkom čase,“ skonštatoval Marták.

Či už máte doma v mrazničke kapra, zubáča, lososa alebo iný druh ryby – môžete ich skúsiť tento rok pripraviť aj trochu inak? Ak nie na Štedrý deň, potom trebárs na záver roka. Vybrali sme pre vás 5 receptov z nášho portálu Varecha.pravda­.sk.

1. Kapor na vianočnom stole inak

Video
Ak ste si mysleli, že kapor na štedrovečernom stole môže byť iba v trojobale, pozrite si tento recept a vychutnajte si tradičné jedlo trochu inak.

2. Chutný aj zdravý losos

Video
Dobrá imunita je v čase veľmi dôležitá. Posilniť si ju môžete aj týmto skvelým receptom.

Máte chuť napríklad aj na rybu z kuchýň známych Slovákov? Kliknite na ďalšiu stranu

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ryby #Vianoce #kapor #sladkovodné ryby

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...