Na varenom víne si počas zimy pochutnáva veľa ľudí, patrí nielen k vianočným trhom, ale aj k večerným posedeniam v kruhu priateľov.
Ak však túžite vyskúšať čosi nové, máte na to príležitosť. Túto zimu hosťom ponúknite varený vermút. Vianočné vône v sebe ponúka takisto a jeho chuť bude predsa len odlišná, ako klasická chuť vareného vína. Vyskúšate?
Potrebujeme:
- 0,75 litra vína Pinot Noir (Rulandské modré)
- 0,25 litra vermútu (červený vermút)
- 1 tyčinka škorice
- kardamón
- 1 badián
- 4 klinčeky
- kôra z 1 bio pomaranča
Ako na to?
- Rulandské modré, vermút, korenie a pomarančovú kôru vložte do veľkého hrnca.
- Všetko opatrne zohrejte, ale nevarte!
- Nalejte do pohárov a pomaly pite.
Vyskúšajte aj…
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Vianočný punč a zemiakový šalát podľa Leony Novoberdaliu a Kristíny Víglaskej na Varecha.sk
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Vianočný punč na Varecha.sk