A pritom tieto špagety možno ani nepoznáte. Nesú názov Cacio e Pepe a pripravíte ich za 15 minút. Potrebujete len syr Pecorino, soľ a čierne korenie.
Potrebujeme:
- 400 g špagiet
- 250 syra Pecorino
- čierne korenie
- soľ
Ako na to?
- Nastrúhajte Pecorino.
- Vo veľkom hrnci medzitým priveďte do varu vodu.
- Keď voda zovrie, osoľte ju, ale keďže je Pecorino dosť slané, so soľou šetrite.
- Cestoviny pridáme do osolenej vriacej vody a uvaríme al dente.
- 1–2 minúty predtým, ako budú cestoviny hotové, položte na hrniec, v ktorom sa cestoviny varia kovovú misku, aby sa zohriala (vďaka čomu bude omáčka krémovejšia).
- Než cestoviny scedíte, odlejte si trocha vody, v ktorej sa cestoviny varili.
- Hotové cestoviny vložte do predhriatej misy.
- Pridajte Pecorino a trochu vody z cestovín a všetko poriadne premiešajte, kým sa nevytvorí krémová omáčka.
- Dochuťte trochou čierneho korenia a opäť dobre premiešajte.
- Cestoviny preložte na taniere a posypte čiernym korením.
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Špagety s parmezánom na Varecha.sk