Stačia 3 ingrediencie a lahodná omáčka na špagety je hotová! A zrejme ste ju ešte nikdy neochutnali

Ak milujete cestoviny a v kuchyni sa netúžite zvŕtať zbytočne dlho, tento recept je pre vás ako stvorený.

23.03.2022 14:04
Cacio e Pepe, špagety, cestoviny Foto:
Špagety Cacio e Pepe.
debata (2)

A pritom tieto špagety možno ani nepoznáte. Nesú názov Cacio e Pepe a pripravíte ich za 15 minút. Potrebujete len syr Pecorino, soľ a čierne korenie.

Potrebujeme:

  • 400 g špagiet
  • 250 syra Pecorino
  • čierne korenie
  • soľ

Ako na to?

  • Nastrúhajte Pecorino.
  • Vo veľkom hrnci medzitým priveďte do varu vodu.
  • Keď voda zovrie, osoľte ju, ale keďže je Pecorino dosť slané, so soľou šetrite.
  • Cestoviny pridáme do osolenej vriacej vody a uvaríme al dente.
  • 1–2 minúty predtým, ako budú cestoviny hotové, položte na hrniec, v ktorom sa cestoviny varia kovovú misku, aby sa zohriala (vďaka čomu bude omáčka krémovejšia).
  • Než cestoviny scedíte, odlejte si trocha vody, v ktorej sa cestoviny varili.
  • Hotové cestoviny vložte do predhriatej misy.
  • Pridajte Pecorino a trochu vody z cestovín a všetko poriadne premiešajte, kým sa nevytvorí krémová omáčka.
  • Dochuťte trochou čierneho korenia a opäť dobre premiešajte.
  • Cestoviny preložte na taniere a posypte čiernym korením.
Video
Jednoduché cestoviny pekne po taliansky

Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Špagety s parmezánom na Varecha.sk

Viac videoreceptov si pozrite v TV Varecha.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #recept #špagety

+ Využite možnosť ráno si ísť zabehať von alebo si ísť zacvičiť jógu do parku.
Nenechajte so sebou...

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...