Ani v tomto období sa nemusíme vzdať čerstvých šalátov. V prípade uhoriek však môžeme vymeniť klasický dresing z bieleho jogurtu za čosi ľahšie a sviežejšie. Skúste to s mätou a pomarančom, pridajte aj trocha čili.
Potrebujeme:
- 1 uhorku
- čerstvú mätu
- 1/2 pomaranča
- 1 ČL bieleho vínneho octu
- 2 PL olivového oleja
- soľ, korenie
- čili vločky (voliteľné)
Ako na to?
- Uhorku najskôr umyjeme a prekrojíme na polovicu, potom nastrúhame na tenké plátky.
- Mätu umyjeme a osušíme a lístky nasekáme. Vložíme do šalátovej misy s plátkami uhorky.
- Pomaranč dôkladne umyjeme a z jednej polovice vytlačíme šťavu. Spolu s octom a olejom vymiešame dresing, ktorý dochutíme soľou a korením, prípadne pridáme zopár čili vločiek.
- Dresingom polejeme šalát, premiešame, prípadne ozdobíme kúskami pomaranča.
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Zelerový šalát a syrový chlieb na Varecha.sk