Sú jednoduché na prípravu a chutia skvele aj priamo z rúry. Ďalšia obľúbená pochúťka najmenších: čerstvo upečené vafle. Ozdobené ovocím a šľahačkou sú pastvou pre oči aj chuťové bunky.
Na jednoduché mafiny je potrebných 6 PL masla, 140 g polohrubej múky, 1 čl prášku do pečiva, 1 PL kakaa, 80 g cukru a 12 papierových košíčkov na mafiny. Stačí roztopiť maslo, v inej mise rozmiešať sypké suroviny, pridať do nich maslo a asi 100 ml teplej vody. Vypracovať cesto, naplniť košíčky a piecť v predhriatej rúre pri 175 stupňoch 12 minút.
Fondue ako koncoročná klasika
Ďalšou nespornou klasikou na prelome rokov je staré dobré fondue. Fondue môžete pripraviť klasické syrové a namáčať doň chlieb či pečivo, ale rovnako môže byť zo zeleniny, z rýb, morských plodov, mäsa alebo tofu. Môžete ich pripravovať vo vývare, tuku alebo syre, záleží len na vás, a servírovať k nemu rôzne dipy. Samozrejme, fondue sa osvedčilo aj ako dezert v čokoládovej verzii. Vhodné je akékoľvek ovocie (napríklad banány, jablká alebo hrozno) a k tekutej čokoláde sa výborne hodia aj hurmikaki alebo mandarínky.
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Čokoládové muffiny na Varecha.sk