Úsporné chladničky LG udržia potraviny čerstvé aj v najväčších horúčavách

Najmodernejšie chladničky od LG patria do najúspornejších tried na trhu a ponúkajú aj množstvo technologických vychytávok, ktoré sa postarajú o to, aby vaše potraviny vydržali čerstvé čo najdlhšie.

19.07.2021 00:00
LG13, PR článok, reklama, nepoužívať Foto:

Určite to poznáte z vlastnej skúsenosti. S príchodom horúcich letných dní si mnohí z nás uvedomia, že aj taký spotrebič ako chladnička má len obmedzený skladovací priestor. Vtedy má každý milimeter cenu zlata. Platí však aj paralela medzi správnym rozložením potravín a ich predĺženou životnosťou. Určite totiž nechcete, aby ste len včera pozbierané čerstvé jahody museli dnes vyhodiť do koša. So správnym skladovaním a vytvorením vhodnej “klímy” môžu pomôcť najnovšie technológie. Navyše, mnohé z nich sú tak návykové, že sa budete sami seba pýtať, ako ste mohli bez nich doteraz fungovať alebo prečo ich niekto nevymyslel skôr?

Foto: LG
LG3, PR článok, reklama, nepoužívať

Každá priehradka s vlastnou “klímou”

Ešte prednedávnom platilo pravidlo “zhora nadol”. Na najvyššie miesta v chladničke bolo potrebné umiestniť výrobky s dlhou trvanlivosťou, ktorým neprekážajú o niečo vyššie teploty. Mlieko, jogurty či tvaroh patrili do stredu, mäso na spodnú poličku a ovocie so zeleninou do vlastného priečinku s obvykle väčšou vlhkosťou. Dnes vás už niektoré chladničky podobným dilemám nebudú vystavovať. Chladničky LG ponúkajú napríklad technológiu Multi Air Flow, ktorá sa postará o rozšírené prúdenie vzduchu, vďaka čomu má každá priehradka svoj vlastný prívod chladného vzduchu a akúsi vlastnú “mikroklímu“ s optimalizovanou vlhkosťou. Iná technológia, s názvom DoorCooling, zas dokáže rýchlejšie obnoviť teplotu a aj vďaka prieduchom v hornej časti vyrovnať rozdiely teplôt v chladničke.
Foto: LG
LG2, PR článok, reklama, nepoužívať
Chladenie je vďaka tomu v porovnaní s bežnými chladničkami o takmer tretinu rýchlejšie a rovnomernejšie. V lete okrem toho určite oceníte aj vlastný výrobník a dávkovač ľadu, ktorý dokážu niektoré chladničky aj sami rozdrviť a naservírovať do pohára či misky. Letný drink tak môžete mať vďaka nápojovému automatu na počkanie.

Pozor na zápach z niektorých potravín

Niektoré potraviny, ako ryby, mäso, bylinky či plesnivé syry majú silný zápach, ktorý vás môže pri otvorení dverí omámiť. Vyriešiť to môžete jednoducho – umiestniť ich do vzduchotesného obalu či mikroténového sáčku. Iste ale viete, že robiť to neustále dookola je nielen nepraktické, ale aj neekologické. Vďaka funkcii Pure N Fresh v chladničkách LG a dômyselne riešenému prúdeniu vzduchu je zaručené, že chladnička nebude mať doslova žiaden zápach. Jeho pohlcovaniu pomôže uhlíkový filter a aktívne nasávanie vzduchu.

Technológia Pure N Fresh Foto: LG
LG, Pure N Fresh Technológia Pure N Fresh

Čím menšia tým úspornejšia?

To platilo možno pred desiatimi rokmi. Dnes sú však chladničky natoľko vyspelé, že si dokážu rýchlejšie obnoviť teplotu a aj vďaka prieduchom v hornej časti vyrovnať rozdiely teplôt v chladničke. Pomôckou pri výbere chladničky s nízkou spotrebou, vysokou účinnosťou a efektivitou, môže byť energetický štítok. V roku 2021 ale vstúpilo do platnosti nové nariadenie Európskej komisie, ktoré upravuje energetické označovanie výrobkov. Spotrebiče majú po novom rozšírené značenie úspornosti na škále od A po G. Pre niektoré z nich, vrátane chladničiek, to znamená, že sa prepadnú z kategórie B do kategórie E alebo nižšie. To ale neplatí pre široké portfólio chladničiek LG, ktoré patria medzi najúspornejšie na trhu. Zmenené značenie ich tak neprekvapilo a naďalej patria medzi špičku na trhu. Vyššia energetická úspora sa môže prejaviť nielen pri chladení, ale aj pri mrazení potravín, ktoré môže byť navyše zrýchlené. Niektoré chladničky na trhu, ako napríklad elegantný model LG GBB72SAVCN, ponúkajú aj expresné mrazenie potravín a technológiu Fresh Balancer pre zachovanie čerstvosti ovocia a zeleniny.

Foto: LG
GBB72SAVCN, LG

Zelenina a ovocie vydržia čerstvé dlhšiu dobu

Elegantný model kombinovanej chladničky LG GBB72SAVCN, ponúka špeciálnu technológiu Fresh Balancer, ktorá sa stará o to, aby ovocie a zelenina v chladničke vydržali výrazne dlhšie čerstvé. Zásuvka, v ktorej sú umiestnené, za pomoci špeciálnej nastaviteľnej ventilácie optimalizuje vlhkosť, ktorá môže o niekoľko dlhých dní predĺžiť napríklad trvanlivosť papriky, šalátu, paradajok, citrónov či jabĺk. Prispôsobiť teplotu je možné nielen pre ovocie a zeleninu, ale vďaka technológii Fresh Converter aj pre ďalšie druhy potravín, ako sú mäso či ryby.

Vďaka zdokonalenému lineárnemu invertorovému kompresoru, na ktorý sa vzťahuje až 10-ročná záruka, chladničky LG vydržia v domácnosti dlhé roky. Lineárny kompresor je o štvrtinu tichší než štandardné kompresory a až o 32 percent úspornejší, čo oceníte pri dlhodobom používaní. Navyše pomáha udržiavať rovnomernú teplotu v chladničke 24 hodín denne, 7 dní v týždni, čím výrazne prispieva k predlžovaniu čerstvosti potravín.

Foto: LG
GBB72SAVCN, LG

Technológie na každom kroku

Čo ďalšie môže chladnička ponúknuť? Napríklad pokročilé “smart” technológie. O tom, či sú nevyhnutné síce môžete pochybovať, no až keď ich vyskúšate, zistíte, že váš život je odrazu jednoduchší. Napríklad taká funkcia InstaView Door-in-Door, ktorá po obyčajnom poklepaní na zrkadlové sklo na americkej chladničke GMX844MCKV, ktorá bola ocenená aj značkou kvality dTest v auguste 2020, rozsvieti jej vnútorný priestor a vy tak zistíte, čo sa v nej nachádza bez toho, aby ste ju museli otvárať. Iným príkladom je technológia Total No Frost, vďaka ktorej v chladničke a mrazničke nevznikne námraza a vy tak nebudete musieť riešiť komplikované rozmrazovanie v tej najnevhodnejšej do­be.

Vybrané modely amerických, ale aj kompaktných chladničiek LG ponúkajú aj technológiu LG ThinQ + WiFi, vďaka ktorej je možné chladničku ovládať alebo kontrolovať aj na diaľku. Na čo je to dobré? Napríklad môžete cez smartfón na diaľku zmeniť nastavenia chladničky a pripraviť ju na uskladnenie veľkého nákupu či zistiť, či náhodou váš syn nezabudol zatvoriť dvere.

Foto: LG
LG8, PR článok, reklama, nepoužívať
+4
chyba

+ Alkoholom si sami ničíte svoje telo a zdravie, popremýšľajte nad tým.
Konštruktívna spätná väzba vedie k...

+ Netvárte sa, že všetky veci idú okolo vás, budú sa tak tváriť aj ostatní.
Neprestaňte pred koncom, smotanu za...