Ak milujete taliansku kuchyňu, tento recept na skvelú večeru je pre vás ako stvorený. Krémová omáčka z pesta a paradajok očarí. A k tomu ešte mozzarella.
Ingrediencie na dve porcie:
- 300 g cestovín fettuccine
- 190 g bazalkového pesta
- 400 g nakrájaných paradajok z konzervy
- 1 strúčik cesnaku (lisovaný)
- 100 g sušených paradajok
- 100 g parmezánu
- 50 g mäkkého smotanového syra
- 100 g krému smotany
- soľ korenie
- najmenej 170 g mozzarelly
- 2 stonky čerstvej bazalky
- asi 10 cherry paradajok
Ako na to?
- Rúru vyhrejeme na 175 stupňov Celzia. Cestoviny uvaríme vo veľkom hrnci al dente, precedíme a vrátime späť do hrnca.
- Postupne pridáme pesto, nakrájané paradajky, sušené paradajky, cesnak a krémový syr, parmezán, soľ a korenie, všetko opatrne premiešame. Zalejeme smotanou a premiešame.
- Zmes prelejeme do pekáča na pečenie, na vrch poukladáme plátky mozzarelly, zapekáme asi 15 minút, kým sa syr na povrchu zmesi neroztečie.
- Hotové zapečené cestoviny ozdobíme lístkami čerstvej bazalky a rozpolenými cherry paradajkami.
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Špagety Bolognese podľa René Štúra na Varecha.sk