Túto lahodnú omáčku na cestoviny musíte vyskúšať! Všetko hoďte do jedného hrnca, potom zapečte

Talianske fettuccine a omáčka, ktorej chuti neodoláte vy ani vaša rodina. Tu je recept!

18.05.2021 13:00
Fettuccine, cestoviny, bazalka, špagety Foto:
Lahodné fettuccine.

Ak milujete taliansku kuchyňu, tento recept na skvelú večeru je pre vás ako stvorený. Krémová omáčka z pesta a paradajok očarí. A k tomu ešte mozzarella.

Ingrediencie na dve porcie:

  • 300 g cestovín fettuccine
  • 190 g bazalkového pesta
  • 400 g nakrájaných paradajok z konzervy
  • 1 strúčik cesnaku (lisovaný)
  • 100 g sušených paradajok
  • 100 g parmezánu
  • 50 g mäkkého smotanového syra
  • 100 g krému smotany
  • soľ korenie
  • najmenej 170 g mozzarelly
  • 2 stonky čerstvej bazalky
  • asi 10 cherry paradajok

Ako na to?

  • Rúru vyhrejeme na 175 stupňov Celzia. Cestoviny uvaríme vo veľkom hrnci al dente, precedíme a vrátime späť do hrnca.
  • Postupne pridáme pesto, nakrájané paradajky, sušené paradajky, cesnak a krémový syr, parmezán, soľ a korenie, všetko opatrne premiešame. Zalejeme smotanou a premiešame.
  • Zmes prelejeme do pekáča na pečenie, na vrch poukladáme plátky mozzarelly, zapekáme asi 15 minút, kým sa syr na povrchu zmesi neroztečie.
  • Hotové zapečené cestoviny ozdobíme lístkami čerstvej bazalky a rozpolenými cherry paradajkami.
Pozrite si, ako má rád špagety herec René Štúr.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

Čítajte Pravdu bez reklamy

Svižnejší web a články bez rušenia. Žiadne reklamy iba za 1,50 € mesačne.

Pravda bez reklamy
debata chyba
Viac na túto tému: #omáčka #cestoviny