Aby sa v syre rozvinuli všetky chute a arómy, treba ho vybrať z chladničky minimálne hodinu až dve pred konzumáciou. Syry by totiž mali mať, kým ich začneme jesť, vždy izbovú teplotu. Mäkké tvarohové a krémové syry treba vždy soliť až tesne pred jedením, pretože inak začnú púšťať vodu. Ovčie a kozie mäkké syry zase treba vybrať z obalu alebo otvoriť až tesne pred konzumáciou, lebo veľmi rýchlo vysychajú. Na krájanie syrov sa lepšie hodí tupý ako ostrý nôž. Tiež pomôže, ak nôž nahrejete. Teplým nožom sa syry krájajú lepšie ako studeným.
Fóliu prepichnite
Ak ukladáte do chladničky jedlo v hrnci a zvyknete cezeň dať potravinársku fóliu, treba pred odložením urobiť jeden dôležitý krok. Fóliu opatrne prepichnite vidličkou, aby jedlo mohlo „dýchať“, až potom ho dajte do chladničky.
Uhorky na dochutenie
Viete, že kyslé uhorky sú dobrým prostriedkom na dochutenie jedál? Stačí ich nechať odkvapkať, rozmixovať na pyré a vytlačiť z nich v utierke šťavu. Potom pridať do majonézy alebo do zemiakového pyré, ktoré chuťovo veľmi osviežia. Takto pripravené pyré veľmi chutí napríklad s vareným hovädzím mäsom.
Príloha k pečienke
Vnútornosti na našich stoloch často nevídame ani nemávame, ale ak máte radi teľacie ľadvinky alebo pečienku, máme pre vás jeden tip. Mimoriadne chutné sú s touto prílohou – uduste mierne na masle rozpolené slivky, pridajte trošku cukru a škorice – a pochúťka je hotová.