Varenie podľa receptu sa nevydarilo? Možno robíte tieto chyby...

Rozhodli ste sa variť podľa receptu, ktorý ste našli v kuchárskej knihe či na internete?

09.02.2021 15:00
zdravá strava, varenie, žena, kuchyňa Foto:
Varenie podľa receptu?
debata (1)

Z výsledku ste boli sklamaná a vinu ste okamžite hodili na recept! Pozor, chyba môže nastať už pri nesprávnom čítaní receptu.

Recept nedočítate

Predtým, ako začnete s varením podľa zvoleného receptu, mali by ste si prečítať nielen zoznam surovín, ktoré potrebujete, ale tiež si pozrite kompletný postup varenia. Prečo? Možno v recepte natrafíte na spôsob varenia či úpravy jedla, ktorý ste doteraz nevyskúšali a ten vám spôsobí problémy. Takisto vás môže prekvapiť nejaká pomôcka, ktorá je pri varení potrebná. Nahradiť ju síce môžete, ale tento krok sa môže podpísať pod menej úspešný výsledok.

Na gramoch záleží

Ak podľa zvoleného receptu varíte prvý raz, dávajte si pozor na čiarky aj na gramáž. Napríklad, ak je napísané „200 gramov vlašských orechov, nasekáme“ je to iný postup ako veta: „200 gramov nasekaných vlašských orechov“. Postupujte preto presne podľa jednotlivých krokov a striktne sa pridŕžajte pokynov aj presnej gramáže ingrediencií.

Recept si prispôsobíte hneď na prvý pokus

Možno patríte k ženám, ktoré si recept „vylepšia“ hneď na prvý pokus. Tú-ktorú ingredienciu vynecháte či zameníte za inú. Následne sa rozčúlite, keď výsledok nedopadne najlepšie. Preto, ak sa už rozhodnete variť prvý raz podľa receptu, striktne sa ho pridŕžajte. Ak sa vám jedlo podarí, na druhý či tretí raz už môžete začať recept variovať, ale pri prvom pokuse neexperimentujte.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #recept #kuchárska kniha

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...