Kokosový olej
Jedinečná kombinácia mastných kyselín v kokosovom oleji je prospešná pre zdravie, mierne pomáha pri odbúravaní tukov a zlepšuje kognitívne funkcie. Kokosový olej je dobrou voľbou aj pre tehotné ženy, pretože obsah kyseliny laurovej, ktorá sa premieňa na monolaurín, je zodpovedný za posilnenie imunitného systému dieťaťa. Odporúčané množstvo – 1 čajová lyžička kokosového oleja na pohár pripraveného čaju.
Levanduľový olej
Olej z levandule nielenže nádherne vonia, ale zmierňuje niektoré ochorenia, napríklad reumu či tráviace ťažkosti. Levanduľa zohráva takisto rolu pri relaxovaní a upokojení mysle. Znižuje emočný stres, pomáha pri ťažkostiach so zaspávaním a zmierňuje bolesti hlavy. Do čaju v kanvici môžete pridať 3–4 kvapky levanduľového oleja.
Kardamón
Ide o korenie výraznejšej chuti. Antioxidanty nachádzajúce sa v kardamóne majú protizápalové účinky. Korenie pomáha aj pri tráviacich ťažkostiach a takisto je účinné pri obťažujúcom probléme – zápachu z úst.
Škorica
Mimoriadne ladí najmä s chladným počasím za oknom. Vôňa škorice sa nám v mysli spája práve so zimným obdobím. Škorica podporuje chudnutie, posilňuje imunitný systém, zmierňuje menštruačné kŕče, bojuje proti zápalom a chrípke. Škorica je tiež známa pre svoje vlastnosti znižujúce hladinu cukru v krvi. Keďže mletá škorica sa v čaji nerozpúšťa, je lepšie uvariť škoricovú tyčinku vo vode a použiť ju na prípravu čaju.