Kvalitný olivový olej je bohatý na nenasýtená mastné kyseliny a preto tak výborne pristane zdravému stravovaniu. Ale môžete sa tešiť aj z jeho ďalších benefitov. Je po stáročia považovaný za akési zdravé „mazivo“, ktoré pomáha tráveniu. Ak máte problém práve s trávením, prizvite si rýchlo na pomoc olivový olej. Môžete tak urobiť aj vďaka tomuto rýchlemu receptu plného chutí a vône.
Paradajky pečené s bylinkami a olivovým olejom
Potrebujeme:
- 75 ml olivového oleja
- 500 g cherry paradajok
- 3 strúčiky cesnaku
- pár vetvičiek rozmarínu
- soľ a korenie podľa chuti
Ako na to?
- Umyté paradajky prekrojte na polovice a vložte do pekáča, použite papier na pečenie.
- Paradajky pokvapkajte trochou oleja a vložte formu do rúry na 10 minút na 200 stupňov.
- Potom nasekajte cesnak na plátky, na paradajky poukladajte vetvičky rozmarínu a všetko polejte zvyšným olivovým olejom, posypte soľou a korením.
- Vložte všetko späť na päť minút do rúry a potom si už vychutnajte lahodnú chuť paradajok.
- Podávajte s opečenou chrumkavou bagetkou.
Ani grécky šalát sa nezaobíde bez olivového oleja – recept z TV Varecha
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Domáci Grécky šalát na Varecha.sk