Hrušky patria k ovocným druhom s vysokým podielom vlákniny, jedna hruška v sebe ukrýva asi 6 gramov, takisto je bohatá na draslík. Denná odporúčaná dávka, čo sa vlákniny týka, sa pohybuje na hranici 30 gramov. Hrušky obsahujú nielen spomínaný draslík, ale aj vitamín A, C, vitamíny skupiny B, pýšiť sa môžu aj minerálnymi látkami ako je síra, meď, zinok, jód, horčík a fosfor. Jednou hruškou telu dodáte asi 70 kcal.
Hruška vo vločkách
Potrebujeme:
- 100 g hrušiek
- 25 g orechov (nasekaných)
- 100 g ovsených vločiek
- 0,2 l mlieka (sójového)
- 2 PL citrónovej šťavy
- 1 PL medu
Ako na to?
- Ovocie so šupkou nakrájajte na malé kúsky. Zmiešame s orechmi a ovsenými vločkami.
- Nalejte mlieko a podľa chuti pridajte med a citrónovú šťavu.
Hruškové zelené smoothie
Potrebujeme:
- 1 hrsť baby špenátu
- 2 dcl sójového mlieka
- 2 hrušky
- 1 ČL ľanových semiačok
- štipka škorice
Ako na to?
- Všetky ingrediencie okrem škorice zmixujeme v mixéri, prelejeme do pohára a posypeme škoricou. Podávame.