Marinovaný steak „carne asada“
Na 4 porcie potrebujeme:
800 g flank steak (podbrušnica), šťava z dvoch pomarančov, 100 ml olivového oleja, 50 g koriandra, 1 PL medu, šťava z 1 limetky, 2 strúčiky cesnaku (pretlačené)
Postup:
1. Mäso nakrájame proti vláknu na 200-gramové plátky a z ostatných surovín pripravíme marinádu. Do dvoch tretín ponoríme mäso a necháme dve hodiny marinovať.
2. Steaky opečieme 3 minúty z každej strany a potom necháme odpočívať 10 minút. Polejeme zvyšnou tretinou marinády.
3. Ihneď servírujeme, najlepšie s grilovanou zeleninou bez prílohy.
Kuracie „tacos“ so šalátom a s majonézou
Na 4 porcie potrebujeme:
12 ks kukuričných placiek, 300 g kuracích pŕs, 100 g ľadového šalátu, 150 ml cremy, 100 g guacamole
Crema: 100 ml majonézy, 100 ml kyslej smotany, 20 g koriandra, 2 PL limetkovej šťavy, 1/2 čerstvej papričky jalapenos, 1 čl soli
Postup:
1. Všetky suroviny na cremu vymiešame v mixéri.
2. Kukuričné placky naplníme plátkami kuracích pŕs, ktoré opražíme na panvici spolu s koreninami.
3. Na placky dáme cremu, avokádovú nátierku guacamole a ľadový šalát a nakoniec kuracie prsia.
4. Placky servírujeme preložené na polovice.
Recepty pripravila Michaela Zsebiová, majiteľka Tres Tacos Restaurant v Nitre.
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Guacamole s čili na Varecha.sk