Na polievku Hokkaido s mrkvou a kokosovým mliekom potrebujeme:
- 800 g tekvice Hokkaido
- 600 g mrkvy
- zázvor (kúsok asi 5 cm)
- 1 cibuľu
- 1 citrón
- 2 PL masla
- 1 l zeleninového vývaru
- 500 ml kokosového mlieka
- sójovú omáčka
- soľ
- čierne korenie
- zväzok koriandra
Ako na to?
- Tekvicu poriadne umyjeme a pokrájame na väčšie kocky.
- Mrkvu očistíme a nakrájame.
- Olúpeme zázvor a nastrúhame ho na jemno.
- Ošúpeme cibuľu a posekáme na jemno.
- Vytlačíme šťavu z jedného citróna.
- V hrnci si rozpustíme maslo a podusíme na ňom tekvicu, mrkvu, zázvor a cibuľu. Po pár minútach prilejeme zeleninový vývar a všetko varíme 15 až 20 minút.
- Polievku rozmixujeme.
- Prilejeme kokosové mlieko a sójovú omáčku, necháme prejsť varom.
- Dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou, polievku podávame ozdobenú lístkami koriadndra.
Vyskúšajte aj recept na polievku Hokkaido z TV Varecha
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Hokkaido polievka na Varecha.sk