Hokkaido tekvica, mrkva a kokosové mlieko! Polievka bude chutiť fantasticky

Ešte stále zúri sezóna tekvice. Ak milujete chuť tekvice Hokkaido, ponúkame zaujímavý recept s kokosovým mliekom.

05.09.2020 13:00
Hokkaido, polievka, tekvica Foto:
Polievka z tekvice Hokkaido s mrkvy.
debata

Na polievku Hokkaido s mrkvou a kokosovým mliekom potrebujeme:

  • 800 g tekvice Hokkaido
  • 600 g mrkvy
  • zázvor (kúsok asi 5 cm)
  • 1 cibuľu
  • 1 citrón
  • 2 PL masla
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 500 ml kokosového mlieka
  • sójovú omáčka
  • soľ
  • čierne korenie
  • zväzok koriandra

Ako na to?

  • Tekvicu poriadne umyjeme a pokrájame na väčšie kocky.
  • Mrkvu očistíme a nakrájame.
  • Olúpeme zázvor a nastrúhame ho na jemno.
  • Ošúpeme cibuľu a posekáme na jemno.
  • Vytlačíme šťavu z jedného citróna.
  • V hrnci si rozpustíme maslo a podusíme na ňom tekvicu, mrkvu, zázvor a cibuľu. Po pár minútach prilejeme zeleninový vývar a všetko varíme 15 až 20 minút.
  • Polievku rozmixujeme.
  • Prilejeme kokosové mlieko a sójovú omáčku, necháme prejsť varom.
  • Dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou, polievku podávame ozdobenú lístkami koriadndra.

Vyskúšajte aj recept na polievku Hokkaido z TV Varecha

Video
Vyskúšajte ozajstnú hokkaido polievku so zázvorom a grilovaným kozím syrom.

Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Hokkaido polievka na Varecha.sk

Viac videoreceptov si pozrite v TV Varecha.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #recept #polievka #tekvica Hokkaido

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...