Akú omáčku podávať ku špargli? Máme tri tipy

Špargľa ako výborná letná večera! Ale čo k nej? Tu sú tipy.

29.07.2020 10:00
špargľa, omáčka, diéta Foto:
Máte chuť na lahodnú špargľu?
debata (1)

Krémová horčicová omáčka

3 vaječné žĺtky dajte do misky, pridajte 5 čajových lyžičiek Dijonskej horčice. Pridajte šťavu z jedného citróna, 1 čajovú lyžičku morskej soli a štipku bieleho korenia. Ručným mixérom vymixujte do krémovej hmoty, následne v malých dávkach prilejte 300 ml neochuteného oleja.

Šunkovo-smotanová omáčka

Špargľa a šunka tvoria skvelú kombináciu, to je známa vec. Zvlášť zelenej špargli šunka pristane. Niet preto divu, že chuť šunkovo-smotanovej omáčky bude vášmu jedlu zo špargle lichotiť.

Na panvici roztopte 2 PL masla, následne pridajte na kúsky pokrájanú pancettu (100 g). Po piatich minútach podlejte vodou (50 ml) a priveďte k varu. Varte 2 minúty a opäť podlejte vodou (50 ml). Priveďte do varu a nechajte dusiť 2 minúty. Následne znížte teplotu a prilejte smotanu (250 ml).

Rýchla syrová omáčka

Do hrnca nalejeme smotanu na varenie (250 ml) a zahrejeme. Následne pridáme jeden tavený syr v črievku a chvíľu povaríme, než vznikne krémová konzistenia. Pridáme biele korenie a štipku soli. Ak nemá omáčka dostatočnú hustotu, môžeme prisypať strúhaný parmezán.

Video
Pozrite si, akú dobrotu môžete vyčarovať zo záhoráckej špargle.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #recept #špargľa #omáčka

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...