Siahnite po zrelých paradajkách, z kvetináča na balkóne odtrhnite pár lístkov čerstvej bazalky a pustite sa do jednoduchej prípravy obeda či večere. Tu je recept na špagety so syrom Ricotta, bazalkou a paradajkami.

Potrebujeme (na dve porcie)
- 500 g špagiet
- 3 PL olivového oleja
- 1 cibuľu
- 100 g cherry paradajok
- 2 strúčiky cesnaku
- hrsť čerstvej bazalky
- 250 g mäkkého syru Ricotta
- soľ a korenie podľa chuti
Ako na to?
- Špagety uvaríme al dente v slanej vode.
- Na panvici rozpálime olej a opečieme cibuľu nakrájanú na jemno. Pridáme na polovicu rozrezané paradajky, premiešame.
- Znížime teplotu, pridáme pretlačený cesnak, prikryjeme pokrievkou a necháme pár minút dusiť.
- Ochutíme soľou a korením.
- Špagety dáme do tanierov, pridáme zmes s paradajkami.
- Nakoniec pridáme na špagety syr Ricotta a lístky bazalky.
Vyskúšajte cuketové špagety podľa TV Varecha
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Cuketové takmer RAW špagety na Varecha.sk