Čo poviete na taliansky cestovinový šalát s rukolou, sušenými paradajkami a parmezánom, preliaty chutným dresingom… Ak chcete potešiť chuťové bunky vašich pozvaných hostí, tak tento recept je ten pravý.
Potrebujeme:
- cestoviny 400 g (napr. Farfalle)
- 200 g cherry paradajok
- 50 g sušených paradajok v oleji
- 4 jarné cibuľky
- 100 g parmezánu, hoblinky
- 80 g parmskej šunky
- 50 g rukoly
- 40 g píniových orieškov
Na dresing:
- 4 ČL dijonskej horčice
- 1 PL medu
- 2 PL olivového oleja
- 2 ČL octu balsamico
- 50 ml mlieka
- soľ, korenie
Ako na to?
- Cestoviny varte podľa pokynov na obale. Potom zlejte vodu, opláchnite studenou vodou a nechajte vychladnúť.
- Paradajky umyte a pokrájajte. Sušené paradajky jemne nasekajte. Jarnú cibuľku umyte a nakrájajte na krúžky. Nakrájajte parmskú šunku, umyte rukolu a pretrepte ju.
- Opražte píniové oriešky na panvici bez pridania oleja.
- Vymiešajte dresing z horčice, medu, oleja, balzamikového octu a mlieka. Dochuťte soľou a korením.
- Cestoviny zmiešajte s ostatnými prísadami v miske, dresing ponúknite v menšej miske, každý si šalát preleje dresingom podľa chuti.
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Brokolicový šalát na Varecha.sk