Ak máte chuť na zdravšiu prílohu k mäsku či ste vyznávačkou zeleninových večerí – tu je jednoduchý a chutný recept. Očistite mrkvu a o necelú pol hodinku môžete hodovať. Tu je recept na mrkvové hranolky s parmezánom.
Na mrkvové hranolky potrebujeme:
Foto: SHUTTERSTOCK
- 8 mrkví
- 2 strúčiky cenaku
- 3 PL oleja
- soľ, korenie podľa chuti
- 4 PL parmezánu
Ako na to?
- Mrkvu očistite a nakrájajte v tvare hranolčekov dlhých cca 7 cm.
- Cesnak očistite a pretlačte.
- Hranolčeky vložte do nádoby, ktorá sa dá zatvoriť. Pridajte pretlačený cesnak, olej, soľ a korenie, zatvorte a poriadne pretrepte.
- Hranolky poukladajte na papier na pečenie, potom posypte strúhaným parmezánom.
- Rúru na pečenie predhrejte na 200 stupňov Celzia a pečte 25 minút.
- Podávajte napríklad s jogurtovým dipom.
Vyskúšajte aj mrkvovú fašírku podľa receptu z TV Varecha.
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Mrkvová fašírka na Varecha.sk