Mrkvové hranolky s parmezánom? Pripravíte ich naozaj ľahko

, 09.02.2020 12:00

Necháte sa nalákať na zdravšiu alternatívu klasických hranolčekov? Tu je recept.

Ak máte chuť na zdravšiu prílohu k mäsku či ste vyznávačkou zeleninových večerí – tu je jednoduchý a chutný recept. Očistite mrkvu a o necelú pol hodinku môžete hodovať. Tu je recept na mrkvové hranolky s parmezánom.

Na mrkvové hranolky potrebujeme:

Mrkvové hranolky s parmezánom.
Mrkvové hranolky s parmezánom. Autor: SHUTTERSTOCK
  • 8 mrkví
  • 2 strúčiky cenaku
  • 3 PL oleja
  • soľ, korenie podľa chuti
  • 4 PL parmezánu

Ako na to?

  • Mrkvu očistite a nakrájajte v tvare hranolčekov dlhých cca 7 cm.
  • Cesnak očistite a pretlačte.
  • Hranolčeky vložte do nádoby, ktorá sa dá zatvoriť. Pridajte pretlačený cesnak, olej, soľ a korenie, zatvorte a poriadne pretrepte.
  • Hranolky poukladajte na papier na pečenie, potom posypte strúhaným parmezánom.
  • Rúru na pečenie predhrejte na 200 stupňov Celzia a pečte 25 minút.
  • Podávajte napríklad s jogurtovým dipom.

Vyskúšajte aj mrkvovú fašírku podľa receptu z TV Varecha.

Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Mrkvová fašírka na Varecha.sk

Viac videoreceptov si pozrite v TV Varecha.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

#večera #mrkva #hranolky
Sleduj najnovšie články na našom Facebooku