Vyskúšajte lahodný recept s paradajkami a syrom, očarí vás.
Potrebujeme:
- 2 veľké baklažány
- 2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 4 PL oleja
- 3 PL paradajkového pretlaku
- 250 ml zeleninového pretlaku
- soľ, korenie
- čerstvý tymián
- čerstvý estragon
- čerstvý rozmarín
- 3 paradajky
- 100 g ovčieho syra
- 100 g jogurtu
Ako na to?
- Baklažány umyte a prekrojte pozdĺžne na plátky hrubé asi 2 cm – vytvorte 4 plátky.
- Zvyšný baklažán pokrájajte na kocky veľkosti 1 cm.
- Očistite cibuľu, cesnak, spolu so zvyšnými kockami baklažánu opečte na olivovom oleji na panvici.
- Pridáme paradajkový pretlak, dolejeme vývar, krátko povaríme, pridáme soľ a korenie.
- Bylinky nasekáme nadrobno, zmiešame s olejom, cesnakom a soľou.
- Paradajky umyte a pokrájajte na hrubé plátky.
- Plátky baklažánu a paradajok poukladáme na papier na pečenie, pečte v rúre 8 minút.
- Ovčí syr a jogurt premiešajte v miske, dochutíme soľou a korením.
- Zmes zeleniny rozotrieme na pečenú zeleninu v rúre, potom pridáme zmes jogurtu a syra z misky.
- Pri 220 stupňoch Celzia pečieme 20 minút.
Z baklažánu môžete vyskúšať aj recept z TV Varecha.
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Baklažánové karí na Varecha.sk